У Києві має з’явитися Алея пам’яті Героїв України, які віддали життя за свободу та незалежність нашої країни. Про це сказав Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у своєму коментарі.

«Сьогодні Україна платить найвищу ціну за свою незалежність та територіальну цілісність — сотні життів молодих та відважних патріотів», — зазначив він.

На переконання Олександра Турчинова, солдати та офіцери Збройних Сил України, Національної гвардії та інших формувань, «які віддають життя за свою країну, — це справжні герої України». «Їх подвиг має назавжди залишитись в наших серцях та в нашій історії», — наголосив керівник парламенту, додавши, що необхідно зробити все, щоб пам’ять про тих, хто ціною свого життя захистив цілісність та недоторканність України, «залишилася з нами назавжди, як непохитний фундамент нашої свободи та незалежності».

«Саме тому, — додав він, — як в центральній частині столиці, так і в інших містах нашої держави, повинні бути створені Алеї пам’яті Героїв України, де має відбутись гідне їх поховання та бути побудовані відповідні Меморіальні комплекси».

Крім того, голова парламенту висловив співчуття рідним та близьким Героїв України, які віддали свої життя за нашу країну. «Ваші втрати — це горе кожного з нас, це горе всієї країни», — сказав він.

Також Олександр Турчинов висловив співчуття Тетяні Чорновол, яка втратила в ході АТО найближчу людину — свого чоловіка Миколу Березового. «Це родина великих патріотів, які спільно багато років боролись проти авторитаризму та корупції, не раз ризикували життям на Майдані, від перших днів АТО зі зброєю в руках захищали країну від терористів та іноземних інтервентів», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.