Тільки на 85-му році існування сільради в селі Флорине Бершадського району, що на Вінниччині, встановлено причину зволікання з відкриттям місцевого органу самоврядування.
Один з дослідників історії села віднайшов в обласному архіві документи, в яких є такі слова: «Село Флорино имеет до некоторой степени свою политическую особенность с тем, что во время бандитизма активно поддерживало бандитов и бандитизм». Не дивно, що радянська влада не поспішала з відкриттям сільради, незважаючи на те, що у ті далекі роки тут налічувалося 4300 жителів. В архіві також зберігається лист-звернення жителів села з проханням створити в них сільраду. Документ датовано лютим місяцем 1925 року. Цю дату і вважають часом її створення.
З нагоди 85-ї річниці створення сільради місцеві депутати провели урочисте засідання сесії за участю жителів села, гостей. Його учасники з радістю сприйняли повідомлення сільського голови Василя Нікітчука про відкриття нового автобусного сполучення з райцентром. Укладено дещо незвичну угоду з обласною організацією Національної спілки письменників України. Вона передбачає шефство майстрів слова над місцевою школою, бібліотекою, Будинком культури.
Громада зобов’язалася спорудити на території місцевого монастиря каплицю «невинно убієнним» письменникам Вінниччини. Фінансову підтримку в спорудженні такого об’єкта, де будуть прізвища усіх майстрів слова, знищених колишньою владою, надасть комунальне підприємство «Вінницяоблагроліс». Його керівник — член спілки письменників Михайло Вдовцов.
А ще у Флориному мають намір налагодити відносини з італійською Флоренцією... Про перспективи села свідчить хоча б той факт, що тут найвища народжуваність серед усіх населених пунктів краю.
Вінницька область.