Сьогодні у Вищому адміністративному суді розпочнеться розгляд справи за позовом кандидата в Президенти Юлії Тимошенко до Центральної виборчої комісії. Відповідну ухвалу суд постановив 17 лютого 2010 року, повідомляє його прес-служба.
В ухвалі зазначено, що справу розглядатиме колегія суддів Вищого адміністративного суду. Водночас там зазначається, що визначення саме такої дати початку судового розгляду справи пов’язано передусім із тим, що досі не минув строк апеляційного оскарження до Вищого адмінсуду тих виборчих позовів, які розглядалися в Київському апеляційному адміністративному суді як суді першої інстанції. Крім цього, на час подання позову стосовно встановлення результатів виборів Центральною виборчою комісією у Вищому адміністративному суді не було закінчено розгляд вчасно поданих апеляційних скарг. Тоді як рішення за цими апеляційними скаргами можуть суттєво вплинути на розгляд Вищим адміністративним судом позову Ю. Тимошенко до Центральної виборчої комісії.

Відповідно до вимог п. 11 ст. 172 Кодексу адміністративного судочинства таку категорію адміністративних справ суд вирішує у дводенний строк (зміни від 21.08.2009 р.), але водночас п. 6 ст. 172 визначає п’ятиденний строк оскарження рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, що означає можливість оскарження встановлення результатів виборів Центральною виборчою комісією іншими суб’єктами до п’ятниці, 19 лютого 2010 року. До того ж суду необхідно вирішити велику кількість організаційних питань. Оскільки справу розглядатиме весь склад суду, він має ознайомитися з чималим обсягом матеріалів справи.