У Полтаві завершився дводенний благодійний марафон на підтримку наших військових під девізом «Україна починається з тебе».

Ініціювали його активісти громадської організації «Полтавський батальйон небайдужих». До них долучилися представники ще кількох громадських об’єднань. Оскільки серед останніх була й обласна спілка пасічників, то дійство поєднали з традиційним святом меду. На Театральній площі встановили одразу кілька скриньок для благодійних внесків.

Поповнювали їх, як кажуть, і старі, і малі. Одна зі скриньок функціонувала безпосередньо біля сцени, на якій протягом двох днів виступали професійні та самодіяльні артисти. Тут усі охочі могли написати свої послання солдатам, які захищають Україну на сході нашої держави. А найменші втілювали свої побажання воякам у яскравих малюнках.

За 5 гривень, опущених у скриньку, можна було навіть сфотографуватися у військовій амуніції. У суботу благодійний марафон тривав до пізнього вечора, тож волонтери підраховували внески уже при світлі ліхтарика. Організатори ставили за мету зібрати кошти на тепловізор. Цей прилад, за допомогою якого можна відстежувати рух ворогів навіть уночі, коштує 57 тисяч гривень.

Однак, як повідомив зі сцени присутнім один із фундаторів «Батальйону небайдужих» архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір, цього разу від земляків-доброчинців зібрали понад 64 тисячі гривень. Тому волонтери вирішили продовжити збір коштів для того, щоб, крім тепловізора, закупити для військових ще й по 200 пар наколінників і налокітників.

Полтава.

На знімку: діти дарували солдатам свої сонечка.

 

Фото автора.