У Хортицькому навчально-реабілітаційному багатопрофільному центрі відбулися урочистості з нагоди присвоєння йому статусу національного.
— Ваш заклад — єдиний такого профілю в Україні, який отримав це високе звання, і п’ята установа в Запорізькій області, — зазначив голова ОДА Олександр Старух. — Присвоєння статусу національного означає, що тепер для вас буде окремий рядок у держбюджеті, і я переконаний, що це дасть змогу вирішити всі питання, котрі сприятимуть повній реалізації вашого потенціалу.
Хортицький навчально-реабілітаційний багатопрофільний центр створено в 1993 році на базі школи-інтернату. Це єдиний в Україні заклад, де виховуються і навчаються діти з функціональними обмеженнями, котрі можуть перебувати тут із тримісячного віку і, не виходячи за його стіни, отримати вищу освіту. Нині тут навчаються і проходять реабілітацію 400 вихованців, із них 91 інвалід і 65 дітей з обмеженими фізичними можливостями. Статусу національного заклад удостоєний за розроблення і практичну реалізацію інноваційних технологій комплексної медичної, психолого-педагогічної, соціальної реабілітації дітей та молоді з особливими освітніми потребами.