Учора Вищий адміністративний суд України частково задовольнив клопотання про вжиття заходів адміністративного позову кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко до Центральної виборчої комісії. 
Зокрема, як ідеться в повідомленні ВАСУ, суд призупинив дію рішення Центральної виборчої комісії про встановлення результатів виборів та обрання Віктора Януковича Президентом України. Суддя-доповідач у цій справі Олександр Нечитайло виніс таке рішення після розгляду клопотання кандидата на пост Президента Ю. Тимошенко про вжиття заходів для забезпечення адміністративного позову у справі за її позовом до ЦВК про визнання протиправними дій, бездіяльності та рішення ЦВК. У клопотанні про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову порушувалося питання про зупинення дії рішення ЦВК про встановлення результатів повторного голосування та обрання В. Януковича Президентом, яке оформлене протоколом ЦВК від 14 лютого 2010 року, та питання про заборону В. Януковичу складати присягу Президента на урочистому засіданні Верховної Ради. Позивач мотивував це клопотання тим, що в разі невжиття заходів забезпечення адміністративного позову можуть бути проведені дії стосовно вступу В. Януковича на пост Президента ще до завершення розгляду справи в суді. Відтак суддя погодився з тим, що в разі невжиття заходів стосовно зупинення дії рішення відповідача можуть виникнути ускладнення при виконанні судового рішення. Водночас суд відмовив у клопотанні про заборону В. Януковичу складати присягу, оскільки він не є відповідачем у цій справі.
Що стосується самого позову до ЦВК, то кандидат на пост Президента просить Вищий адміністративний суд, по-перше, визнати протиправними дії ЦВК щодо встановлення та оголошення результатів повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року; по-друге, визнати незаконною бездіяльність ЦВК щодо невжиття всіх передбачених чинним законодавством України заходів із встановлення дійсного волевиявлення виборців під час повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року; по-третє, визнати недійсним та таким, що виключає можливість достовірно встановити результати волевиявлення виборців, протокол ЦВК від 14 лютого 2010 року про результати повторного голосування з виборів Президента України; по-четверте, зобов’язати ЦВК призначити повторне голосування з виборів Президента України на третю неділю після дня набрання рішенням суду законної сили, і, по-п’яте, зобов’язати ЦВК забезпечити проведення повторного голосування на підставах та в порядку, визначених Законом України «Про вибори Президента України».
Сама Ю. Тимошенко під час подання позовної заяви зазначила: «Для мене це не просто боротьба за те, чи в другому турі були, чи не були фальсифікації. Для мене це захист нашої держави від антиукраїнських сил, від тих сил, які остаточно зруйнують усі паростки демократії в Україні, від тих політичних сил, які політику вбачають, як великий бізнес. Я хочу захистити незалежність нашої держави, хочу захистити чесний вибір наших людей». Вона також наголосила, що вважає звернення до суду доброю світовою традицією демократичних цивілізованих країн.