Під час учорашнього засідання уряду Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що завдяки ефективним заходам економіка виходить із кризи. На підтвердження цього вона повідомила, що в січні 2010 року зростання промислового виробництва порівняно з січнем 2009 року становило 11,8 відсотка, а сільгоспвиробництва — 5,4 відсотка. При цьому глава уряду пообіцяла, що «далі ми будемо тільки набирати обертів» та що «вже немає ніяких загроз для економіки нашої держави».
Також під час засідання ішлося про підготовку країни до можливої повені та запобігання її руйнівних наслідків. Ю. Тимошенко наголосила на необхідності встановлення оптимальних режимів роботи водогосподарських систем і комплексів з урахуванням екологічних вимог та санітарних норм і правил, а також за необхідності, визначення термінів руйнування льодового покрову водосховищ Дніпровського каскаду. Окрім того, уряд обговорив питання фінансування заходів із ліквідації наслідків повені в уже постраждалих регіонах на півдні України, зокрема, в Криму та Дніпропетровській області. За словами прем’єра, всі протиповеневі заходи фінансуватимуся з резервного фонду Кабміну.
Ще одна актуальна тема, котру було винесено на розгляд Кабміну, — підготовка до весняно-польових робіт. Віднині, за словами Ю. Тимошенко, це питання розглядатиметься на кожному засіданні уряду. «Враховуючи, що в нас починаються весняно-польові роботи й ми маємо забезпечити прийняття комплексу постанов і рішень уряду, я б хотіла, щоб кожне засідання мало блок питань стосовно готовності країни до проведення весняно-польових робіт», — сказала прем’єр.
Серед інших — винесення на розгляд Кабінету Міністрів питань про стан фінансування і виплати заробітної плати бібліотекарям та медичним і педагогічним працівникам з урахуванням рішення уряду про встановлення надбавок зазначеним категоріям працівників, обговорення плану заходів із реалізації концепції розвитку державно-приватного партнерства в житлово-комунальному господарстві.