Чутки про можливий масштабний паводок гуляють столицею вже давно. Масла у вогонь підливають екологи, котрі пророкують затоплення цілих районів. 
На їхню думку, велика вода загрожує дачним і житловим масивам в Осокорках, Позняках, Березняках, Бортничах та елітному селищі Конча-Заспа. У Гідрометцентрі також не виключають підтоплень у районі Корчуватської набережної.
Основний удар під час весняної повені має прийняти на себе Київська ГЕС. Останній звіт столичної влади про інспектування греблі розміщено на сайті КМДА влітку 2006-го. Вчора свою перевірку ініціювала опозиція в Київраді.
Глава блоку свого імені Віталій Кличко разом із заступниками побували на станції, ознайомилися з її роботою й оглянули гідротехнічні споруди. «Сьогодні на моєму місці мав би бути київський міський голова Леонід Черновецький. Або, краще, — я на його місці», — пожартував В. Кличко під час зустрічі з колективом ГЕС.
За його словами, у КМДА не сприймають тривожну інформацію екологів. «Бездіяльність команди Черновецького змушує нас взяти ініціативу у свої руки. Ми виступаємо за створення в Києві постійно діючого протиповеневого штабу. До його складу повинні увійти не тільки представники столичної влади, а й активісти громадських організацій міста, керівництва підприємств «Укргідроенерго», «Київводоканалу», екологи та гідрологи», — зазначив В. Кличко.
У свою чергу, головний інженер каскаду Київської ГЕС Олег Урманов заявив, що стан гребель не викликає жодного побоювання. «Останні обстеження споруд проводилися в грудні минулого року, — сказав він. — Пропуск проводитиметься в підвищеному, але не аварійному режимі й пройде без особливих позаштатних ситуацій, тому киянам не слід хвилюватися».