Розпочато розслідування пожежі в розважальному центрі Донецька, де розташований нічний клуб «Вірус». Як повідомлялося, жертв унаслідок надзвичайної пригоди, що сталась у понеділок, немає, зате пошкодження будівлі — значні.
Вогонь знищив покрівлю на площі 700 квадратних метрів та перекриття площею 500 квадратних метрів. На щастя, в цей момент у будівлі не було відвідувачів, а одну жінку, яка перебувала на другому поверсі, врятовано неушкодженою. За словами начальника Головного управління МНС України в Донецькій області Андрія Бондаренка, сильний підпір повітря та завантаженість приміщень сприяли швидкому поширенню вогню. Складнощі в гасінні виникли і через низький тиск у системі зовнішнього протипожежного водопостачання: до найближчої водойми довелося прокладати дві магістральні лінії завдовжки понад кілометр кожна.
А от про причини пожежі рятувальники не говорять — це встановить слідство. Всього на території області розташовано 285 розважальних об’єктів із масовим перебуванням людей. На початку цього року всіх їх було перевірено на предмет дотримання правил пожежної безпеки. Виявлено понад 10 тисяч порушень, а до адміністративної відповідальності притягнуто 246 посадових осіб. «Найпоширенішими порушеннями є відсутність або несправний стан систем пожежної автоматики, відсутність первинних засобів пожежогасіння, непрацюючі системи внутрішнього або зовнішнього пожежного водопостачання, — зазначив начальник управління. — Визначенню абсолютної безпеки за підсумками перевірок у Донецьку відповідають один-два нічних клуби. «Вірус» до їхнього числа не входить. Цей клуб готувався до закриття на ремонт, у рамках якого планувалося обладнати розважальний заклад системою протипожежної автоматики».
 Фото центру пропаганди ГУ МНС України в Донецькій області.