У Верховній Раді відсутні документи про створення коаліції. Від вересня 2008 року у нас працює «безприв’язний» уряд, який не опирається на парламентську більшітсь. На цьому наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович під час брифінгу у парламенті.
Депутат наголосив, що у законі про Регламент, який набув чинності, чітко зазначено: в разі, коли немає більшості від конституційного складу у складі коаліції, вона припиняє свою діяльність. О. Лавринович сподівається, що за 10 днів буде оголошено про створення нової більшості. «Після формування коаліції можна буде говорити про початок відновлення конституційних принцпів функціонування державної влади», — сказав він.
Водночас парламентарій прокоментував постанову Верховної Ради про скасування місцевих вибоірв. За словами О. Лавриновича, фракція Партії регіонів лише підтримала пропозицію Юрія Кармазіна («НУ—НС»). «Тому що Конституція зобов’язує проводити вибори по закінченні терміну, на який обирається депутат парламенту чи місцевих рад. Водночас визначає, що виборчі кампанії і всеукраїнські референдуми мають відбуватися виключно за кошти Державного бюджету», — сказав О. Лавринович. Те, що в парламенті досі немає проекту Держбюджету — це яскрава оцінка діяльності Кабінету Міністрів, вважає він.
Водночас парламентарій зазначив, що після внесення змін до Конституції там не передбачено фіксування дати проведення виборів ні до парламенту, ні Президента, ні до місцевих рад. «Більше того, — зазначив він, -закладено конституційні протиріччя, що всі, кого обирають, обов’язково працюватимуть довше за строк, визначений у Конституції, бо дата виборів прив’язана до закінчення терміну повноважень».

Щоб не вийти за конституційні межі, вибори до місцевих рад, на думку Першого заступника Голови Верховної Ради, мають бути призначені до кінця липня. Часу, коли остання з місцевих рад була обрана і набула повноважень. Хоча парламентарій не впевнений, що до цього часу з’явиться бюджет. «Якщо це вдасться зробити новому Кабінету Міністрів, тоді, очевидно, ми впишемося в конституційні норми, — сказав він і додав — Не хотілося б, щоб Основний Закон постраждав в частині, яка визначає граничний термін повноважень місцевих рад».