По-справжньому тепле родинне свято відбулося у тернопільській благодійній організації «Українська родина». 17 майбутніх першокласників дістали у подарунок ранці з усім необхідним: пеналами, зошитами, теками, книгою казок, рахівничкою і ще багатьма дрібничками, які знадобляться у навчанні. На додачу — пакетик із солодощами, щоб скрасити перші дні невідомого поки що шкільного життя. Подарунки отримали і 18 дітлахів, які підуть до школи наступного року.
На свято, влаштоване головою благодійної організації Іриною Найдух та її помічницями-волонтерками, діти, батьки й бабусі вдягнули вишиванки. А як щиро звучали з вуст малечі слова молитви (якою тут починають кожну добру справу), як зворушливо дошкільнята бажали першокласникам успішно навчатися, як гарно співали українські пісні сестрички Діана і Єва з Краматорська (на знімку). Сім’я Світлани Безуглової-Алексейчук дуже органічно вписалася в «Українську родину». Пані Світлана чекає дитинку і, можливо, вони назавжди осядуть у Тернополі. З тимчасовим помешканням краматорцям допомогла церква, глава сімейства влаштувався на роботу, а дівчаток Діану і Єву Ірина Михайлівна взяла до проекту «Від серця до серця», заснованого американськими благодійниками, участь у якому беруть спонсори з багатьох країн. Вони допомагають діткам з неблагополучних, багатодітних родин, хворим, сиротам.
— Діанку я зустріла на одній з вулиць Тернополя, — згадує Ірина Найдух. — Дівчатко так гарно співало, що я не могла не зупинитися. Розпитала її. Вона розповіла, що приїхала з Краматорська і співом намагається допомогти своїй родині. Це мене зворушило, тому я запросила краматорців до нашої благодійної організації. Сестрички справді талановиті. Діана навчатиметься у школі мистецтв, а Єва піде до школи наступного року.
Опікувалася благодійна організація і сім’єю Романа та Юлії Іваніних зі Слов’янська, їхніми дітками Максимом і Веронікою. Вони прожили у Тернополі більше трьох місяців, а тепер вирішили повернутися у рідне місто. Глава сімейства від усієї душі дякував тернопільцям за теплий прийом і обіцяв розповідати на сході про людей, які живуть на заході, щоб єднати українців. Діткам подарували зошити й солодощі, а Максимко отримав вишиванку від бабусь: Марія Фірман сорочечку пошила, а Ярослава Борсук вишила візерунки.
Цієї неділі дітки з «Української родини» поїдуть до Львівського військового госпіталю, щоб привітати учасників АТО, які там лікуються, з Днем Незалежності. Серед подарунків — вишиті картинки, на звороті яких — ім’я дитини, побажання бійцям якнайшвидше одужувати. І знову лунатимуть пісні, вірші, спільна молитва... Сподіваємося, що це зворушить суворих чоловіків, які багато бачили на цій неоголошеній страшній війні, стане бальзамом для їхніх зранених душ.
Тернопільська область.
 
Фото автора.