Після завершення вчорашньої зустрічі з представниками фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що закликала їх до збереження нинішньої демократичної коаліції. Ю. Тимошенко зазначила, що «дала депутатам безліч інформації, тож вони мають можливість все це осмислити».
Коментуючи заклики Віктора Януковича до її добровільної відставки з посади глави уряду, Ю. Тимошенко зазначила, що вони продиктовані «абсолютним нерозумінням конституційного права і конституційних обов’язків, які покладаються на всіх представників влади». «Уряд по Конституції може піти у відставку тільки в тому разі, якщо одразу в той же день, в ту ж хвилину заступає інший уряд», — наголосила вона.
Відповідаючи на запитання, чи проводить вона такі само консультації про необхідність збереження демократичної коаліції з фракцією Блоку Литвина, Ю. Тимошенко зазначила: «Я веду консультації з фракцією, лідером блоку і сподіваюсь на те, що країна матиме владу, яка не буде монополізована і яка буде збалансована».
Представники фракції «НУ—НС», які брали участь у зустрічі з Ю. Тимошенко, акцентували увагу на необхідності збереження нинішнього складу коаліції. Зокрема, заступник голови фракції «НУ—НС» Борис Тарасюк, спростувавши повідомлення про збір підписів за створення коаліції з фракцією Партії регіонів, зазначив, що більшість «нунсівців» висловлюються за збереження коаліції демократичних сил. Він зауважив, що на користь коаліції з регіоналами висловлюються лише «шість народних депутатів із «Єдиного центру», решта ж відкидають саму можливість перебування в коаліції з Партією регіонів. А народний депутат Юрій Кармазін додав, що у неможливості коаліції з регіоналами запевнила й лідер БЮТ. Ще один представник фракції, народний депутат Микола Катеринчук зауважив, що Ю. Тимошенко немає потреби іти у відставку з посади прем’єра, оскільки з фракції «НУ—НС» за призначення дати інавгурації проголосувало лише 15 народних депутатів, а, отже, коаліція існує. При цьому М. Катеринчук повідомив, що Ю. Тимошенко запропонувала переформатувати склад уряду, оскільки деякі кандидатури міністрів були запропоновані не фракцією, а Президентом.
Зауважимо, що в зустрічі не брали участі депутати від групи «За Україну!». Як зазначила народний депутат Ксенія Ляпіна, оскільки група «За Україну!» не входить до урядової коаліції та вже давно збирається на окремі засідання, тому й зустріч фракції «НУ—НС» з Тимошенко — «це питання тих колег, які нині входять до коаліції».
Натомість представниця фракції Партії регіонів Ганна Герман, коментуючи заяву Ю. Тимошенко про те, що вона й надалі залишатиметься на посаді прем’єра, сказала, що її «підуть». За словами Г. Герман, Партія регіонів планує одразу після інавгурації Януковича юридично оформити нову коаліцію, відправити уряд Тимошенко у відставку та «того самого дня призначити новий уряд».