Центральної виборчої комісії щодо оголошення результатів виборів Президента України
Центральна виборча комісія повідомляє, що на своєму засіданні 14 лютого 2010 року на підставі протоколу Центральної виборчої комісії про результати повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року, відповідно до частини сімнадцятої статті 85, частин першої, другої статті 86 Закону України «Про вибори Президента України» оголосила результати виборів Президента України.
До списків виборців на виборчих дільницях було внесено 37 051 449 (тридцять сім мільйонів п’ятдесят одна тисяча чотириста сорок дев’ять) виборців.
У голосуванні взяли участь 25 493 529 (двадцять п’ять мільйонів чотириста дев’яносто три тисячі п’ятсот двадцять дев’ять) виборців, що становить 68,8 (шістдесят вісім цілих і вісім десятих) відсотка кількості виборців, внесених до списків виборців на виборчих дільницях.
За кандидатів на пост Президента України, включених до виборчого бюлетеня для повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року, подано таку кількість голосів виборців:
за ТИМОШЕНКО ЮЛІЮ ВОЛОДИМИРІВНУ 11 593 357 (одинадцять мільйонів п’ятсот дев’яносто три тисячі триста п’ятдесят сім), що у відношенні до кількості виборців, які взяли участь у повторному голосуванні, становить 45,47 (сорок п’ять цілих сорок сім сотих) відсотка;
за ЯНУКОВИЧА ВІКТОРА ФЕДОРОВИЧА 12 481 266 (дванадцять мільйонів чотириста вісімдесят одна тисяча двісті шістдесят шість), що у відношенні до кількості виборців, які взяли участь у повторному голосуванні, становить 48,95 (сорок вісім цілих дев’яносто п’ять сотих) відсотка.
Не підтримали жодного кандидата на пост Президента України 1 113 055 (один мільйон сто тринадцять тисяч п’ятдесят п’ять) виборців, що у відношенні до кількості виборців, які взяли участь у повторному голосуванні, становить 4,36 (чотири цілих тридцять шість сотих) відсотка.
Отже, за підсумками повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року більшу кількість голосів виборців одержав кандидат на пост Президента України ЯНУКОВИЧ ВІКТОР ФЕДОРОВИЧ.
Центральна виборча комісія оголосила обраним Президентом України ЯНУКОВИЧА ВІКТОРА ФЕДОРОВИЧА, 1950 року народження, народного депутата України, який проживає в місті Києві, члена Партії регіонів, висунутого Партією регіонів.