Кілька днів не пускали дітей до школи й погрожували перекрити рух транспорту на автодорозі Городище—Старокостянтинів мешканці села Берестя Дубровицького району.
У такий спосіб вони вимагають від влади побудувати нову школу в їхньому селі (а воно найбільше в Дубровицькому районі: тут 2,7 тисячі мешканців). Адже будівля нині діючої школи, де навчаються 346 дітей, — в аварійному стані, а зведено її ще в 1963 році.
За словами берестівського сільського голови Миколи Дашука, питання спорудження нової школи в їхньому селі гостро стоїть ще з 2003 року. Тоді на коригування проектно-кошторисної документації було витрачено сто тисяч гривень. У 2004 році з держбюджету надійшло ще 300 тисяч. За ці кошти вдалося розпочати будівництво школи. Обсяг робіт становив два з половиною відсотка. Відтоді фінансування об’єкта припинилося. За останнім кошторисом, щоб завершити школу в селі Берестя, потрібно 12,8 мільйона гривень. Територіальна громада села сподівається на підтримку в розв’язанні цієї проблеми районної та обласної влади, а також народних депутатів України — вихідців із Рівненщини.
До речі, свого часу активними діями батьків, які кілька тижнів не пускали дітей до ветхої школи, домоглися спорудження нового приміщення навчального закладу в поліському селі Глинне Рокитнівського району. А загалом на Рівненщині за останні півроку введено в дію три школи — в селах Глинне Рокитнівського, Тинне Сарненського і Шпанів Рівненського районів.