Підбито підсумки дослідження, яке проводило дочірнє видання всесвітньо відомої газети «Файненшл таймс» журнал «ФДІ мегезін» (Великобританія). Дослідження було присвячено визначенню найперспективнішого регіону Європи для припливу інвестицій і розширення бізнесу. Такими регіонами, на думку міжнародних експертів, є Амстердам, Рига, Вільнюс і Одеса. Також в Україні названо ще одне місто — Львів.
Відбір проходив за такими показниками, як мінімальна й середня заробітна плата населення, ціна реєстрації майна, податок на прибуток, ціни на бензин, доступність одержання дозволу на будівництво.
Одеський міський голова Едуард Гурвіц, коментуючи на прохання «Голосу України» результати проведеного дослідження, заявив, що «Одеса — сучасне європейське місто. Ми маємо чіткі орієнтири й прекрасні перспективи, тому навіть у непростому 2009 році обсяг інвестованих нашими партнерами коштів збільшився порівняно з попередніми роками на 15 відсотків. В 2009 році в Одесу прямі інвестиції надійшли з 67 країн світу. В мене є впевненість, що в міру подолання кризових явищ в економіці ми вийдемо на значно вищі показники й розширимо географію нашого співробітництва».