Міський голова Вінниці Володимир Гройсман братиме участь в організації першого Всеукраїнського фестивалю афганської пісні. З проханням започаткувати такий захід до нього звернулися активісти Вінницької профспілки учасників бойових дій в Афганістані.
— Пісні про події афганської війни нечасто звучать зі сцени, — каже голова згаданої профспілки Анатолій Перебетюк. —  А шкода. Коли слухаю їх, аж морозом проймає. Спогади важкі, але вони — частина нашого життя. Зрештою, такий фестиваль потрібний не тільки нам, учасникам тієї безглуздої війни. Підростаюче покоління мало знає про неї. Плануємо тим самим донести правду про війну в Афганістані.
Новий мистецький захід за участю воїнів-інтернаціоналістів з різних куточків країни планують проводити у рамках дня Вінниці. Тим часом Володимир Гройсман запросив до міста популярний російський ансамбль «Голубые береты». Створений у Кабулі 1985 року в розпал бойових дій, колектив дотепер пропагує солдатську пісню. Свій виступ перед вінниччанами, який відбудеться у понеділок 15 лютого, учасники ансамблю побудують у формі діалогу. Виконання пісень чергуватимуть з розповідями про події афганської війни.