Інформація про те, що в приватному пересувному звіринці «Мауглі», який стоїть в Сєверодонецьку, від холоду і голоду гинуть його мешканці, викликала бурхливу реакцію серед захисників тварин. 
Одні приносили їжу і гроші, інші «волаюче утримання звірів» постаралися оприлюднити, наголошуючи на тому, що звірів кинули. Власниця зоопарку Нона Ратія опинилася в центрі скандалу: її звинуватили в тому, що у лева обморожені лапи і від голоду він не може встати, що інші тварини не годовані і, надані самі собі, «хворіють і клякнуть». У конфлікт був змушений втрутитися Сєверодонецький міськвиконком, який спростував невірно подану інформацію: «Служба ветеринарної медицини міста перевірила клінічний стан тварин і встановила, що він не викликає побоювання за їх життя». Нормальний стан тварин і зоопарку відзначила й місцева прокуратура.
Як розповідає Нона Ратія, пересувний звіринець зупинився в Сєверодонецьку на більш тривалий строк, щоб перечекати непогоду. Через морози на ходу опалювати вольєри із тваринами неможливо, потрібні стаціонарні умови. Усі вихованці звіринця нагодовані й здорові, в усіх є щеплення. Але лев Сімбо дійсно хворіє — в нього відкритий свищ і він вже переніс три операції. «Якби в Сімбо були відморожені лапи, він би на них не вставав, — аргументує господарка. — Він просто слабкий від хвороби. Ми шукаємо в Луганську ветеринара, щоб підлікувати нашого вихованця. Постараємося його тимчасово розмістити в Луганському зоокуточку». Вона запевняє, що в господарстві є і сіно, і зерно, і хліб, і м’ясо. Організації це підтвердили. А те, що звірі кричать... то це природа в них така.