У понеділок стало відомо — більшість виборців віддали голоси за Віктора Януковича. Про особливі зловживання під час виборів не йшлося, і, незважаючи на те, що обидва кандидати — амбіційні й однаково сподівалися обійняти найвищу посаду в країні, перемога одного і поразка другого сприйнялася виборчими штабами напрочуд спокійно. Навіть прогнозовані майдани цього тижня не мобілізували. Замість них лише відбувалися мітинги прихильників Партії регіонів біля будинку ЦВК.
Натомість Юлія Тимошенко в понеділок увечері на засіданні фракції заявила, що ніколи не визнає легітимність перемоги Віктора Януковича із «такими виборами», а юристам поставила завдання — готуватися до оскарження результатів виборів. У штабі БЮТ закидали, що конкуренти під час народного волевиявлення використовували масові фальсифікації. Натомість у Партії регіонів це відкидали і навіть демонстрували готовність до ще одних виборів, щоб довести свою перемогу. У вівторок Комітет виборців України поінформував, що БЮТу доведеться оскаржити результати більш як на п’яти сотнях дільниць. У той же день, буквально за кілька годин, з’явилася інформація від Андрія Шкіля, що його політична сила має дані про порушення на тисячі дільниць.
Водночас спостерігачі Парламентської Асамблеї Ради Європи та парламентської Асамблеї НАТО ще в понеділок заявили: «Обидва кандидати повинні погодитися з тим, що ці вибори були демократичними». На цьому тлі готовність Юлії Тимошенко до оскарження результатів у Партії регіонів назвали «замітанням слідів своїх розкрадань». У середу ЦВК вже опрацювала сто відсотків протоколів, згідно з якими Віктор Янукович отримав перевагу у майже три з половиною відсотка голосів. А вже в четвер на прес-конференції народний депутат Сергій Власенко повідомив, що БЮТ має намір оскаржувати результати виборів у Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській областях та в Республіці Крим. Проте на адресу Віктора Януковича стали надходити перші привітання від президентів Євросоюзу — Германа Ван Ромпая, США — Барака Обами, комісара Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу. А колега по партії Сергій Ківалов припустив, що інавгурація новообраного глави держави може відбутися вже 16 лютого.
На тлі виборчих перипетій не менш гостро постало питання про те, що відбуватиметься з коаліцією. Уже в середу, після оголошення попередніх результатів виборів, регіонал Олександр Єфремов розповів, що його партія проводить консультації з усіма політичними силами про створення більшості. Ще у вівторок з’явилася інформація про те, що начебто «НУ—НС» готова підтримати таку коаліцію, однак Ігор Кріль це категорично заперечив. Гострі дискусії цього тижня також викликала можлива кандидатура на пост Прем’єр-міністра. Серед претендентів називали прізвища Миколи Азарова, Юрія Єханурова, Сергія Тігіпка та навіть Арсенія Яценюка, однак жодного підтвердження на користь хоча б когось із них так і не отримано. Натомість учора регіонали заявили про готовність проголосувати за відставку глави уряду і створення нової більшості вже у вівторок. За словами Василя Грицака, для цього «все є — і 226 депутатів, і фракції для створення коаліції, і бажання».
У парламенті цього тижня ухвалили закон про Регламент. Також народні обранці підтримали закон про держзакупівлі.