Вечірнє засідання 11 лютого
На початку засідання Верховна Рада ухвалила в новій редакції доопрацьований після вето Президента законопроект про внесення змін до Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень». Законопроект передбачає, що обов’язковій державній реєстрації підлягають речові права та обтяження на нерухоме майно, а саме: право власності на нерухоме майно, право володіння та користування, право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб та право забудови земельної ділянки, право господарського відання та оперативного управління, право постійного користування та право оренди земельної ділянки.  Як зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович, це один з основоположних законів, який у принципі дає змогу вибудовувати нормальну ринкову економіку. «Якщо не буде єдиного загальнодержавного обліку прав на те, що належить фізичній чи юридичній особі, в країні ніколи не буде розвитку», — зазначив він.
Ще один ухвалений у цілому законопроект — про внесення змін до статті 11 Закону «Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України», — доповнює чинний закон нормою, згідно з якою громадяни-резиденти, які навчаються, працюють за контрактом чи перебувають у шлюбі з іноземним громадянином та стоять на тимчасовому консульському обліку в закордонних дипломатичних установах України, в разі короткострокового відвідування України мають право тимчасово ввезти транспортні засоби для власних потреб на термін до 60 днів без сплати ввізного мита. Водночас таке тимчасове ввезення транспортних засобів можливе за умови, що ці громадяни візьмуть на себе зобов’язання на цих само транспортних засобах виїхати за межі України.
Далі парламент розглянув три законопроекти про особливості застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва у період виходу економіки України зі стану фінансової кризи авторства народних депутатів Ірини Акімової (Партія регіонів), Анатолія Гриценка («НУ—НС») та запропонований урядом. І 293 народні депутати підтримали в першому читанні законопроект І. Акімової. Так само в першому читанні внесено зміни до Закону «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами».
У цілому ухвалено законопроект про внесення змін до закону «Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої». Цим рішенням продовжено дію ставки акцизного збору в розмірі 14 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту до 31 грудня 2010 року, з 1 січня 2011 року встановлено ставку акцизного збору в розмірі 20 гривень за 1 літр, а з 1 січня 2012 року — в розмірі 27 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту.