«На найближчому засіданні уряд повинен розглянути питання про ситуацію, що склалася в місті Києві», — повідомив під час брифінгу заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
У четвер парламент ухвалив постанову про звіт комісії з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу. У цій постанові Кабміну доручено розглянути на найближчому засіданні питання про ситуацію, що склалася в столиці у зв’язку з порушеннями, допущеними особами Київської міської ради та її виконавчого органу, та разом з Рахунковою палатою до 20 лютого цього року проінформувати Верховну Раду про результати перевірок Київської міської державної адміністрації з питань дотримання бюджетного та податкового законодавства.
Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, на якого покладено контроль за виконанням постанови, направив звернення до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням посприяти якнайшвидшому розгляду цього питання на засіданні уряду. Парламентарій також звернувся до Генерального прокурора Олександра Медведька з проханням вжити відповідних заходів за матеріалами перевірки, які оприлюднила Тимчасова слідча комісія.
Прес-служба Миколи Томенка.