В Узбекистані стартувала виборча компанія з виборів президента. 29 березня главу держави в Узбекистані обиратимуть на п’ятирічний термін. Висування кандидатів у президенти, відповідно до закону, починається за 65 днів до дня голосування й триває 20 днів.
Центральний виборчий комітет Узбекистану допустив чотири зареєстровані в країні політичні партії до участі у виборах глави держави. На пост президента претендують чотири кандидати — Іслам Каримов від Ліберально-демократичної партії Узбекистану, Хатамжон Кетмонов від Народно-демократичної партії, Акмаль Саїдов від партії «Міллій Тікланіш» і Нариман Умаров від партії «Адолат».
З метою забезпечення гласності й відкритості виборчого процесу 27 січня 2015 року ЦВК Узбекистану підписано двосторонні угоди про висвітлення перебігу підготовки і проведення виборів президента Республіки Узбекистан з Національною телера-
діокомпанією Узбекистану, Національним інформаційним агентством Узбекистану та інформаційним агентством «Жахон».
Згідно зі статтею 5 Закону «Про вибори Президента Республіки Узбекистан» і затвердженою Центвиборчкомом Програмою основних заходів із підготовки і проведення виборів президента Республіки Узбекистан засоби масової інформації широко висвітлюють виборчий процес.
У рамках реалізації підписаних угод особливу увагу буде приділено створенню широких і рівних можливостей для кандидатів у президенти Республіки Узбекистан у використанні засобів масової інформації з метою передвиборної агітації, в тому числі шляхом надання їм рівного обсягу ефірного часу й друкованої площі для доведення до виборців, громадськості своїх передвиборних програм, поглядів і положень із питань суспільно-політичного, соціально-економічного розвитку країни, що містяться в них.
Сторони взаємодіятимуть у вчасному наданні й поширенні теле- і радіоканалами Національної телерадіокомпанії Узбекистану, провідними інформаційними агентствами країни й друкованими ЗМІ інформації про хід підготовки і проведення виборів.
Посольство цієї країни в Україні повідомляє, що для проведення президентських виборів і забезпечення виборчих прав громадян Узбекистану, що проживають і тимчасово перебувають в Україні, у будинку посольства за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 16, створено виборчу дільницю.
Як зазначили представники посольства РУ, у зв’язку з цим усі громадяни Узбекистану, що перебувають в Україні на постійній або тимчасовій основі і мають право голосу, запрошуються взяти участь у президентських виборах 29 березня 2015 року. Також повідомляється, що для зручності голосування виборча дільниця працюватиме з 06.00 
до 20.00. При собі необхідно 
мати паспорт. Телефони виборчої дільниці: (044) 501-50-00, 501-41-83.
На знімку: резиденція президента Республіки Узбекистан «Оксарой».
 
За матеріалами Посольства Республіки Узбекистан в Україні.