Кримінальну справу проти завідувачки відділення однієї з міських клінічних лікарень порушили в Жовтневому районі Дніпропетровська. Студент-першокурсник звернувся до неї, надавши необхідні документи, по довідку про стан здоров’я — для оформлення академвідпустки. Лікарка заявила, що вирішуватиме це питання з кимось із рідних юнака. Той привів рідного дядька, від якого вона зажадала триста доларів США і запевнила, що іншого способу отримати медичний висновок для племінника немає.
Хабарницю піймали на гарячому — під час вручення грошей. Як повідомили в прес-службі прокуратури області, тепер їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
А у Кривому Розі на хабарі правоохоронці піймали асистента кафедри місцевого вищого навчального закладу. Група студентів «склала» викладачці залік за 9300 гривень. Згідно з ч. 1 ст. 368 КК України, оцінювання знань студентів у такий спосіб карається штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.