В урочищі Сумівська дача Бершадського лісового господарства у Вінницькій області браконьєри виставили петлю, щоб спіймати косулю, а в ній опинилася... вовчиця. Про цей випадок кореспонденту «Голосу України» розповів єгер Сумівського лісництва Володимир Майструк.
— Мисливці знають про те, що вовчиця може перегризти собі ноги, якщо вони опиняються у пастці, — каже пан Володимир. — А тут петля за хижаком замкнулася у задній частині тулуба. Щоб вирватися з полону, вовчиця перегризла... дерево, до якого прикріпили петлю з металевого троса.
Хижачку в пастці помітили місцеві жителі. Повернувшись у село, розповіли про побачене мисливцям. Поки ті добралися до місця пригоди, вовчиця вирвалася з полону. Однак далеко втекти їй не вдалося. Знесилена, відповзла приблизно на десять метрів. Неподалік лежало дерево, в діаметрі трохи більше п’яти сантиметрів. Невелике, але все одно перегризти молодий стовбур непросто. Мисливці пристрелили хижака.
Семеро вовків знищили протягом двох останніх років у Сумівському лісництві. За словами єгеря, хижаки, які зачастили в угіддя, стали перешкодою для підвищення продуктивності мисливських угідь, в яких знаходяться вепри, косулі, зайці, борсуки, куниці, лисиці... До речі, за вбитого вовка обласне управління лісового та мисливського господарства виплачує винагороду в сумі триста гривень, повідомив керівник прес-служби управління Станіслав Трохимович на прізвище Вовк.