почали учора у Вінниці члени благодійної організації «Подільська громада». Довготривала акція передбачає проведення низки публічних заходів із запрошенням до них усіх бажаючих творити добро для рідного міста і його мешканців.
У сквері Козицького у центрі Вінниці роздавали випадковим перехожим кульки. У них вміщено побажання доброти і прохання долучитися до участі в акції. Ще одним заходом здивували вінничан учасники акції: посланці доброти (хлопці) заходили у трамваї та тролейбуси на кінцевих зупинках і їхали, доки пасажири не зайняли усі сидячі місця. Після того, водій у мікрофон зачитував повчальні віршовані рядки. Посланці доброти одночасно піднімалися з місць і пропонували їх жінкам та дівчатам або людям літнього віку. А ще у різних місцях роздавали картки з написом «Дякую» та «Посміхнись». Вони дісталися водіям, кондукторам, продавцям, іншим людям, які своїм ввічливим обслуговуванням заслужили на подяку.
— Далі у нас більш вагомі заходи, — кажуть ініціатори акції Альона Кирилюк та Дмитро Дідик. — Кожен з них має свою конкретну назву. Наприклад, «Комп’ютер — другу». Зберемо стару комп’ютерну техніку, якою уже не користуються її власники, і передамо дітям з обмеженими фізичними можливостями. Будемо збирати одяг, іграшки для дитячих будинків. Назва цього заходу «Допомогти просто». У рамках акції «Веселий лікар» уже проведено виступ юних артистів у Центрі матері й дитини. Концертну програму переглянули дітки, які лікуються на стаціонарі. Всі добрі справи запишуть у «Реєстр добрих справ», який оприлюднять у місцевих ЗМІ та в Інтернеті. Акцію «Епідемія Доброти» під девізом «Зробимо разом наше місто добрішим, толерантнішим, кращим!» планують зробити безстроковою, сподіваючись на її підтримку депутатами міськради.