У Красноармійську затримана організована злочинна група, яка торгувала ртуттю. Зловмисники зберігали більше тонни небезпечної речовини. Організатор угруповання, 48-річний мешканець Добропілля, у 90-ті роки працював директором підприємства і мав змогу отримати рідкий метал. Пізніше колишній директор зберігав ртуть у балонах по 40 кілограмів кожен на незаконних пунктах приймання металу. Ватажок мав неодноразові конфлікти з законом і перебував у розшуку. Настав час, коли власник балонів із небезпечною речовиною вирішив продати «товар». Його спільниками стали двоє робітників шахти, один із яких був чотири рази судимий.
Покупці на специфічний товар знайшлися, хоча трійця спочатку не знала реальної вартості ртуті і продавала кожен балон по 2 тисячі гривень, тоді як світова ціна близько 2400 доларів за 40-кілограмовий балон. Згодом розцінки у підпільників зросли, потекли гроші. Один зі спільників уже збирався до банку з внеском за автомобіль, другий подумував про нову квартиру. Однак наміри перервали співробітники Красноармійського відділу з боротьби з організованою злочинністю. Після пробної закупки зловмисників затримали. Оперативні заходи проводилися у співробітництві із рятувальниками та санітарними лікарями, адже кількість ртуті була така, що за найменшої необережності могла статися техногенна катастрофа.
У злочинного угруповання вилучені 15 балонів ртуті вагою 700 кілограмів, 114 тисяч гривень, два автомобілі, сертифікати якості і специфікація продукції. Ртуть на спеціально обладнаному автомобілі доставили на зберігання та проведення експертиз до Нікітовського ртутного заводу в Горлівці. Фахівці обурені недбалістю членів «бригади», адже якби сталася розгерметизація балонів, для здоров’я людей це мало би незворотні наслідки. Затриманим «світить» до п’яти років позбавлення волі.