Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вперше після другого туру виборів з’явилася перед журналістами. Учора вона провела засідання уряду. Щоправда, тему перегонів вона оминула, натомість акцентувала увагу на необхідності виплати усіх соціальних платежів. Відповідне доручення —проконтролювати виплату — вона дала профільним міністерствам.
Особливий контроль, за словами прем’єра, необхідно здійснити щодо виплат надбавки за стаж медичним працівникам і доплати до заробітної плати всім освітянам середньої ланки освіти. Водночас вона наголосила, що перевірка і звіти щодо цього мають бути здійснені до наступного урядового засідання.
Водночас першим питанням порядку денного урядового засідання стоїть питання «Про стан підготовки агропромислового комплексу до проведення весняно-польових робіт у 2010 році». За словами Ю. Тимошенко, показник зростання обсягів виробництва аграрного комплексу у січні 2010 року порівняно з січнем 2009 року становить п’ять відсотків.
Також вона наголосила, що, підбиваючи підсумки роботи аграрного сектора за 2009 рік, який був кризовим, статистичні дані за січень 2010 року свідчать про завершення кризи в агропромисловому комплексі. «Те, що  в січні 2010 до січня 2009 року аграрний сектор дав 5% приросту, говорить про те, що по суті в аграрному секторі криза вже точно завершилася», — наголосила Прем’єр-міністр. Вона пообіцяла: уряд забезпечить усі заходи з підготовки агропромислового комплексу до проведення весняно-польових робіт у 2010 році.
Крім того, Ю. Тимошенко зауважила, що антикризові дії уряду дають позитивні результати і для гірничо-металургійного комплексу.
«Сьогодні ми вже відчуваємо становлення гірничо-металургійного комплексу і повернення його до тих обсягів виробництва, які були до кризи», — зазначила глава уряду. За її словами, саме антикризові дії уряду, зокрема спеціальні цінові програми, державна підтримка, сприяли тому, що галузь успішно виходить з кризи і повертається до високих обсягів виробництва.
«Це говорить про те, що наша з вами спільна команда, яка останні два роки протистояла кризі, сьогодні вже починає отримувати достойні і чіткі позитивні результати», — наголосила Прем’єр-міністр.
При цьому вона додала, що уряд і далі продовжуватиме підтримувати гірничо-металургійний комплекс. Саме тому, за словами Юлії Тимошенко, на засіданні будуть розглянуті стан роботи галузі, система державної підтримки та концепції, які необхідні для успішної роботи гірничо-металургійного комплексу.
Крім того, уряд розгляне низку законопроектів. Зокрема, про правовий статус осіб, примусово виселених (депортованих) з території Польщі у 1944—1951 роках. А також питання надання громадянам квартир, що придбані Державною іпотечною установою, у селах Фонтанка, Кузьки та місті Немирові.