Футбол. Іспанія. Турнір «Копа дель Сол». «Червона» група. 9 лютого. ЦСКА (Росія) — «Оденсе» (Данія). 3:1. Голи: Олексій Березуцький, 42, Красич, 43, Нецид, 48 — Кака, 31.
ЦСКА: Акінфеєв, Олексій Березуцький (Набабкін, 62), Василь Березуцький, Ігнашевич, Щенніков, Шемберас, Алдонін (Секу Олісе, 85), Красич, Гонда (Заболотний, 78), Мамаєв (Рахімич, 46), Нецид (Гільєрме, 62).
ЦСКА — 9 очок . «Оденсе» — 6. «Ельфсборг» — 1. «Русенборг» — 1. Завтра у фіналі турніру «Копа дель Сол» зустрінуться донецький «Шахтар» та московський ЦСКА.
* * *
Три країни, що претендують на проведення фінальної стадії чемпіонату Європи з футболу 2016 року, — Франція, Італія і Туреччина — 15 лютого, подадуть свої заявки в ході офіційної церемонії в штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій (УЕФА) у Ньоні.
На приймання Євро-2016 претендують лише три країни, оскільки в кінці минулого року було відкликано спільну заявку Швеції і Норвегії. Коли матеріали від кандидатів приймуть, почнеться процедура їх розгляду та оцінки. Адміністрація УЄФА передасть заявки своєму Комітету з турнірів для збірних. А остаточне рішення виконавчий комітет ухвалить 28 травня в Женеві.
* * *
Бразильський оборонець/півоборонець Вінісіус Апаресідо Перейра де Сантана Кампос Фініньо (народився 3 листопада 1983 року) підписав контракт із харківським «Металістом» строком на півроку. Футболіст уже перебуває на зборах і тренується разом з командою.
Раніше Фініньо виступав за «Коринтіанс», «Жувентуде», «Фігейренсе», «Локомотив» (Москва), «Спорт» (Ресифі). В «Металісті» бразилець виступатиме під 15 номером.
Хокей. Шість команд Національної хокейної ліги (НХЛ) почнуть наступний сезон у Європі. Як повідомляє TSN, «Бостон», «Кароліна», «Коламбус», «Міннесота», «Фінікс» і «Сан-Хосе» зіграють за межами Північної Америки шість матчів регулярного чемпіонату НХЛ-2010/11. Відзначимо, що така акція ліги стане вже четвертою поспіль.
«Кароліна» і «Міннесота» проведуть два матчі на «Гартвалл Арені» у Гельсінкі 7 і 8 жовтня. «Коламбус» і «Сан-Хосе» зіграють у Стокгольмі на знаменитій «Глобен Арені» 8 і 9 жовтня. А «Бостон» і «Фінікс» зійдуться у двобої на ПРО2 Арені у Празі 9 і 10 жовтня.
Нагадаємо, що нинішній сезон НХЛ у Європі відкривали «Детройт», «Сент-Луїс», «Чикаго» і «Флорида», котрі проводили свої зустрічі у Фінляндії та Швеції.