Президент НОК України Сергій Бубка та віце-президент Валерій Борзов, які разом представляють нашу країну в Міжнародному Олімпійському Комітеті, відвідали Олімпійське селище у Ванкувері. Вони оглянули штаб української делегації, медпункт та житлові приміщення, ознайомились з інфраструктурою Селища, роботою служб Оргкомітету.
Керівники української делегації висловили задоволення побаченим. Найближчими днями подібний візит заплановано і до другого Олімпійського селища, у Вістлері, де проживає переважна більшість наших олімпійців.
Що маємо, те маємо...
Головний тренер збірної України з біатлону розповів про останні дні підготовки до Олімпійських ігор: «Готуємося у режимі дворазових тренувань щодня — одне з них проводимо на трасі Олімпійського парку Вістлера, де відбуватимуться змагання, друге тут — в Олімпійському селищі — розминка, кроси».
«Снігу на трасах Oлімпійського парку вистачає, інша річ, що випав він досить давно і тому має специфічну якість. Оце були невеличкі опади, десь сантиметра півтора додалося. Отож, готуємося до тих умов, які маємо», — каже Євген Федорович.
За словами керманича біатлонної збірної, усі спортсмени здорові, тренуються на повну силу й готові виявити свої найкращі риси. Багато біатлонних збірних уже розмістилися в Олімпійському селищі Вістлера. Цікаво, що король світового біатлону Уле-Айнар Бйорндален найімовірніше мешкатиме за межами Селища, у спеціально замовленому будинку.
Наспіло бурхливе життя
У спокійному гірському містечку Вістлер почалося бурхливе життя. Саме тут, зовсім поруч триватимуть олімпійські баталії, а в самому центрі відбуватимуться церемонії нагородження і вручення олімпійських нагород біатлоністам, лижникам, лижним двоборцям, гірськолижникам, стрибунам на лижах з трампліна, сноубордистам, саночникам, бобслеїстам та представникам скелетону.
Останні приготування тривають і навколо площі для нагородження, вхід до якої поки що суворо заборонений. Однак до кас, які зовсім поруч здійснюють продаж квитків на яскраві святкові церемонії і концерти, збираються довгі черги — Олімпійські ігри стартують завтра.