Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв провів телефонну розмову з лідером Партії регіонів, кандидатом на пост Президента України Віктором Януковичем. Про це повідомили в прес-службі Президента Росії.  «Д. Медведєв привітав В. Януковича із завершенням виборчої кампанії, що одержала високу оцінку міжнародних спостерігачів, і успіхом, досягнутим на виборах президента», — йдеться в повідомленні.
Водночас лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив в інтерв’ю Сі-ен-ен, що він не йтиме на повідку в Росії і не є «маріонеткою Кремля». «Головні принципи моєї політики базуватимуться на національних інтересах України. Я намагатимусь побудувати збалансовані відносини з Росією та Європою, — заявив він. — Я робитиму все, щоб покращити відносини з Росією та зробити їх взаємовигідними в інтересах українських і російських людей. Я також будуватиму взаємовигідні відносини з Європою».
В. Янукович також зазначив, що його пріоритети у відносинах з Росією будуть сфокусовані на стабільних поставках енергоносіїв. З ЄС він намагатиметься робити кроки у бік підписання угоди про зону вільної торгівлі та намагатиметься привнести європейські стандарти життя в Україну. Відповідаючи на запитання про відносини з НАТО, Янукович відповів, що він «продовжуватиме співпрацю з НАТО, але вступ до альянсу має вирішуватися українцями на референдумі».