Гандбол. «Кубок виклику». Жінки. Команда ірпінського «Податкового університету» успішно вийшла до чвертьфіналу. Наші дівчата обидві зустрічі проти португальського «Колежіо Жао де Баррос» проводили на майданчику суперниць і обидва рази перемогли — 31:22 і 32:17. Вихід в 1/4 фіналу став на даний момент найкращим результатом «Податкового університету» за весь час участі в єврокубках.
Теніс. Українські збірні серед дівчат 14 і 16 років зіграють у фіналі зимового чемпіонату Європи. 5—7 лютого відбулися відбірні раунди. Команда дівчат до 14 років у складі одеситки Олександри Корашвілі, харків’янок Вікторії Лушкової та Валерії Бояновської посіли перше місце в групі D і пробилися до фінальної стадії чемпіонату Європи. Українки переграли збірні Румунії (3:0) і Великої Британії (2:1). Фінал першості Європи відбудеться 19-21 лютого в Чехії.
За перемогу поборються також українські дівчата у віковій групі до 16 років, які посіли у своїй групі друге місце.
Лижі. Кенморе (Канада). Етап Кубка світу. Наша Валентина Шевченко показала четвертий результат у перегонах на 10 кілометрів вільним стилем. Швидше за неї дистанцію пройшли тільки шведка Шарлотт Калла, Юстина Ковальчик з Польщі та росіянка Ірина Хазова. На Олімпіаді у Ванкувері індивідуальні перегони на 10 кілометрів у жінок відбудуться 15 лютого.
Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. Екстраліга. 8 лютого. «Сокіл» (Київ) — «Хімволокно» (Могилів). 4:3 Б (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0).
* * *
У планах збірної України два товариських матчі у межах підготовки до чемпіонату світу. Про це розповів тренер нашої національної команди білоруський фахівець Михайло Захаров. «Плануємо два спаринги. З поляками (маємо майже 90-відсоткову домовленість). А ще ведемо переговори з мінським «Динамо».
Наші гравці мають певні проблеми в хокейному плані. Однак є достатньо часу, щоб розібратися з ними. До чемпіонату світу готуватимемося в Мінську. «Юність» надасть збірній України свою базу, котра в Білорусі є однією з найкращих», — каже пан Захаров.
Тренер також відкрив секрет, як комплектуватиме збірну.
«Можливо, я помиляюся, але не дивлюся гравцям у паспорти. Мені байдуже, скільки кому років. Хокеїсти мають бути бійцями. Викликатиму тих, у кого є характер і хто може повести за собою команду. В збірній України є хороші гравці, тому не треба панікувати. Шанс проявити себе матимуть усі. Однак поблажок не буде нікому. На чемпіонат світу поїдуть найсильніші», — пояснив Михайло Захаров.
Футбол. Самарські «Крилья Совєтов», швидше за все, найближчим часом припинять існування. Якщо протягом кількох днів керівники клубу не погасять заборгованість, «Крилья» не встигнуть підготуватися до процедури ліцензування, яка призначена на 15 лютого. Найімовірніше, у Самарі буде створено новий клуб, який розпочне виступи у любительській лізі або у другому дивізіоні.