На «Донбас Арені» встановили скульптури легендарних ветеранів «Шахтаря». Вони зайняли місце в музеї команди, де зустрічатимуть відвідувачів в його історичних залах.
Так, Володимир Сальков і кубковий тренер Олег Ошенков представляють 1960-і роки, нападник «гірників» Віталій Старухін — найкращий футболіст СРСР і найкращий бомбардир чемпіонату 1979 року, — період 1970-х, а рекордсмен команди за кількістю проведених матчів, багаторічний капітан «гірників» Михайло Соколовський символізує 1980-і роки в історії «Шахтаря». Цікаво, що в останньому історичному залі українського періоду гіпсовий футболіст відсутній — до вибору героя планується залучити вболівальників команди.
Вага кожної фігури — приблизно 100 кг, а висота відповідає реальному зросту гравців. Гіпсовий Сальков, наприклад, абсолютно такого само зросту, як легенда в житті — 174 см. Автор робіт, відомий донецький скульптор Микола Загребний, розповів, що статуї створювалися за історичними знімками, а на виготовлення кожної пішло близько двох місяців.
Начальник відділу «Музей і тури» «Донбас Арени» Андрій Бабешко зазначив, що зображення знаменитих гравців у музеях футбольних команд — не рідкість. Похвалитися такими експонатами можуть серед інших англійський «Арсенал» і мадридський «Реал».