До Ворошилівського райвідділу міліції Донецька звернувся 82-річний пенсіонер, який розповів, що невідомий чоловік, який представився працівником міськгазу, зняв газову колонку начебто для перевірки. Під час огляду агрегату візитер повідомив, що виявив несправності і що його служба зробить ремонт безкоштовно — аби попередити небезпечні наслідки. Довірливий пенсіонер, наляканий історіями про вибухи газу в житлових будинках, дозволив незнайомцю забрати колонку. Але згодом таки вирішив перевірити «версію» і зателефонував до районної газової служби. На тому кінці дроту повідомили, що жодних перевірок і ремонтів не проводять.
У райвідділі міліції одразу пригадали випадки, коли в 2006 році в обласному центрі орудувала група із чотирьох осіб, яка скоювала аналогічні шахрайства. Усі члени групи були засуджені. «Ми підняли старі матеріали і показали потерпілому фотографії тих злочинців. В одному з них пенсіонер упізнав псевдоспеціаліста, який забрав колонку, — розповів начальник кримінального розшуку Ворошилівського райвідділу міліції обласного центру Сергій Тимошенко. — З’ясувалося, що восени минулого року 25-річний зловмисник умовно-достроково звільнився із місць позбавлення волі і в січні цього року взявся за старе, до того ж не змінюючи «кваліфікації». Залишені відбитки пальців стали ще одним доказом причетності «газовика». Того ж дня він був затриманий».
Під час слідства з’ясувалося, що шахрай устиг «обробити» сім квартир, причому до міліції звернулися лише двоє потерпілих. Решта спокійно чекала, коли їм повернуть відремонтовані колонки.