У парламентських кулуарах з новою силою розпалилися розмови про можливість формування нової коаліції у парламенті. Щоправда, з яких фракцій вона складатиметься, наразі лунає різна інформація.
Депутат від Партії регіонів Василь Грицак в інтерв’ю журналістам заявив, що нова коаліція в парламенті може бути створена вже в четвер, 11 лютого. «Ведуться переговори, гадаю, в четвер буде оголошена» (нова коаліція. — Ред.), — заявив він. При цьому депутат підкреслив, що нова коаліція складатиметься з трьох фракцій, проте не уточнив, хто конкретно входитиме до неї. У свою чергу, заступник голови фракції Партії регіонів Микола Азаров не підтвердив цю інформацію. «На даний момент у мене немає такої інформації, тому підтвердити цього я не можу», — сказав він. Напередодні депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко в ефірі одного з телеканалів назвав найоптимальнішим для здійснення економічних реформ створення коаліції за участю Партії регіонів, «НУ—НС» і Блоку Литвина.
Водночас у «НУ—НС» підтверджують, що Партія регіонів проводить консультації з депутатами фракції «НУ—НС» щодо можливого створення коаліції. Народний депутат від фракції «НУ—НС», один із членів «Єдиного центру» Михайло Полянчич в інтерв’ю журналістам заявив: «Звичайно, Партія регіонів уже розпочала розмови, це інстинкт переможця, коли розпочинаються політичні консультації щодо можливої коаліції. Будемо відверті, про це відкрито ніхто не говорить, але ведуться окремі консультації з депутатами. Звісно, поки що їх не можна вважати офіційними, але такі підготовчі консультації є. У тому числі, наскільки мені відомо, такі консультації проводяться з нашими депутатами». При цьому парламентарій відмовився називати кількість депутатів із фракції «НУ—НС», які вже готові увійти до коаліції з Партією регіонів.
Про готовність увійти до складу нової коаліції заявляють і комуністи. Депутат від КПУ Олександр Голуб допускає участь своєї політичної сили в коаліції з фракціями Партії регіонів і Блоку Литвина за участю окремих депутатів інших фракцій. «Ми розуміємо, що може бути створена коаліція у рамках Партії регіонів, Компартії, Литвина і депутатів, які приєднаються і підтримають цю коаліцію. Цей варіант є найбільш можливим для комуністів, який би ми могли розглядати», — сказав депутат. При цьому він наголосив, що в основному питання про переформатування парламентської більшості залежатиме від позиції Партії регіонів. Водночас О. Голуб виключив можливість участі КПУ в коаліції, якщо до неї увійдуть фракції БЮТ і «НУ—НС». За прогнозами парламентарія, створення коаліції ПР—БЮТ «дуже малоймовірне», так само як і створення коаліції ПР—«НУ—НС». 
Лідер фракції Блоку Литвина Ігор Шаров не виключає утворення в парламенті коаліції за участю фракцій Партії регіонів, «НУ—НС» та Блоку Литвина. Депутат наголосив, що його політична сила категорично проти дочасних парламентських виборів, так само як і проти цього все українське суспільство. За його словами, пропозиції щодо створення коаліції між Партією регіонів, «НУ—НС» та Блоком Литвина ще не надходили і це питання на засіданні фракції не обговорювалося. «Але якщо такі пропозиції надійдуть, то з огляду на те, що ми категорично проти дочасних виборів,  це питання будемо обговорювати конструктивно. З цього напевно витікає «так»», — сказав І. Шаров в інтерв’ю журналістам.