Вчора у Луганську в кварталі Степовому о другій годині ночі пролунав вибух. Він стався в одній з квартир останнього поверху жилої дев’ятиповерхівки. На землі біля будинку знайдено труп Олександра Ляшенка, 1987 року народження, який, за попередніми даними, знаходився у квартирі №72. Його тіло, ймовірно, було викинуто з приміщення вибуховою хвилею. Ніхто з мешканців не постраждав. За фактом вибуху відкрито кримінальну справу, триває слідство.
Слідством встановлено, що загиблий був одружений, але зі своєю дружиною останнім часом не жив через сварку. В день трагедії він постійно телефонував жінці, але вона не відповідала на дзвінки. Останньою була sms-ка, яку вона також не прочитала. У повідомленні Олександр прохав: «Поховай мене по-людськи».
Внаслідок вибуху зруйновані внутрішні перегородки між кількома квартирами, а також порушено цілісність огороджувальних стінових панелей. Існує загроза обвалення конструктивних елементів на дев’ятому поверсі. Силами підрозділів МНС та МВС з під’їзду евакуйовано майже 70 осіб. «Усім мешканцям будинку, потерпілого в результаті вибуху побутового газу, була надана необхідна допомога», — заявив заступник голови Луганської облдержадміністрації Микола Запорожцев, який з моменту аварії знаходився на місці подій. Також він повідомив, що мешканці будинку розміщені в середній школі № 60, де їм надано першу допомогу. «24 мешканці будинку тимчасово вселилися в профілакторій «Енергія», 56 чоловік знаходяться у родичів», — сказав Микола Запорожцев.
За його словами, створено оперативний штаб, до якого увійшли також Луганський міський голова Сергій Кравченко, заступник міського голови Маноліс Пілавов, начальник Головного управління МНС України в Луганській області Олександр Тополов та інші. Комісія оцінює характер, обсяг пошкоджень і розробляє комплекс подальших дій з ліквідації наслідків вибуху.