Донецьк. Віктор Янукович, який, за попередніми даними, набрав 90 відсотків голосів виборців Донецької області, майже повторив свій результат п’ятирічної давності (тоді за цього кандидата у Президенти проголосували 94 відсотки виборців області). За Юлію Тимошенко віддали голоси близько 6,5 відсотка громадян. У другому турі явка виборців виявилася вищою на сім відсотків.
Протягом дня обласна організація Комітету виборців України повідомляла про порушення під час голосування. Наприклад, на деяких дільницях надвечір почали виявляти ручки зі зникаючими чорнилами. Також надійшов сигнал про замінування одної дільниці в обласному центрі: інформація виявилася неправдивою. Крім того, напередодні голосування мешканці області скаржилися на дивні телефонні дзвінки: записаний на плівку голос інформував про начебто прийняті зміни до правил голосування і рекомендував у бюлетені ставити галочку навпроти прізвища одного кандидата та викреслювати прізвище іншого. Такий бюлетень був би недійсним під час підрахунку голосів. Як розповів міський голова Донецька Олександр Лук’янченко, розслідування цих випадків ведуть міліція і Служба безпеки України, уже встановлені два телефони, з яких дзвонили.
Керівник групи спостерігачів від Парламентської асамблеї країн СНД, депутат Державної думи Російської Федерації Юрій Афонін відзначив спокійну атмосферу та гарно організований процес голосування в Донецькій області. Не було принципових зауважень і у голови місії Українського конгресового комітету США Олега Жуковського.
***
Дніпропетровськ. Спостерігач від Міжнародної громадської організації «За справедливі вибори» Ігор Богданов (Росія) переконаний: загалом другий тур президентських перегонів в області пройшов у нормальному робочому режимі. Найбільш грубим порушенням, за його словами, була відмова деяких дільничних комісій внести громадян до додаткових списків для голосування або свідоме затягування цієї процедури, що позбавило людей права проголосувати. У Дніпропетровську, а також ще у двох районах області були зафіксовані факти підвозу на виборчі дільниці «маршрутками». Дніпропетровський штаб БЮТ звинувачує «регіоналів» у такому підкупі виборців і обіцяє передати відповідні відеодокази у прокуратуру. А в міліції уже вирішується питання про порушення кримінальних справ проти тих, хто колов шини на цих «маршрутках»: п’ятьох зловмисників затримано, повідомили у відділі зв’язку з громадськістю ГУ МВС в області. 85-річній Галині Синій із селища Карнаухівка допоміг проголосувати «Голос України». Напередодні її дочка звернулася до нашого власного кореспондента з проханням посприяти у цій справі. «У першому турі мама написала заяву про те, що хоче проголосувати вдома, оскільки до виборчої дільниці, що за 3,5 кілометра, не дійде. Їй пообіцяли, але вона так нікого й не дочекалася. «Зараз на виборчій дільниці мені вже й не обіцяють: кажуть, якщо розчистять дорогу, приїдемо, а пішки до вас ніхто йти не буде», — бідкалася Людмила Тищенко. У Дніпродзержинській міській раді оперативно зреагували на дзвінок редакції: наша давня читачка радіє, що змогла віддати голос за свого кандидата, а жителі вулиці Садової — що дорогу розчистили.
***
Луцьк. Виборці Волині знову продемонстрували послідовність у підтримці кандидата у Президенти Юлії Тимошенко, віддавши за неї понад вісімдесят відсотків голосів. Однак не обійшлося і без прикрощів. Так, у Луцьку на 74-й дільниці виборці, які голосували вдома, на контрольних талонах не поставили своїх підписів. Загалом цій категорії людей в області було приділено недостатньо уваги. Сотні людей похилого віку так і не змогли проголосувати. Таку неприємність мали і у власній родині нашого кореспондента Миколи Якименка. Його тещі, якій у грудні виповнюється сто років, не прислали запрошення і не включили до списків для голосування за місцем проживання. Хоча в попередньому турі вона мала таку можливість. На запитання, чому ж так сталося, один з членів 45-ї дільниці в Луцьку цинічно заявив, що їй потрібно було взяти довідку лікаря.
***
Тернопіль. У селі Романівка Тернопільського району сталася пожежа на виборчій дільниці. Першим її помітив місцевий рибалка і повідомив міліціонера, який охороняв дільницю. Вдвох вони винесли сейф з документацією. На місце оперативно прибули пожежники, криміналісти, працівники СБУ та прокуратури. За попередніми даними, причиною загоряння клубу, якому вже понад сто років, стало недотримання правил техніки безпеки при користуванні пічним опаленням. Виборчу дільницю перенесли у приміщення школи, замінили пошкоджені бюлетені, вибори у селі відбулися.
Це єдина екстраординарна подія у день виборів на Тернопільщині. За словами заступника начальника УМВС в Тернопільській області Василя Облещука, жодних правопорушень цього дня не зафіксовано. Спостерігачі від КВУ, громадської мережі «Опора», представники штабів претендентів також не помітили суттєвих порушень виборчого законодавства.
***
Крим. Лідером симпатій кримчан залишився Віктор Янукович. За нього проголосувало 78,91% виборців. За Юлію Тимошенко — 16,56%. Усього в Криму зареєстровано виборців 1 млн. 554 тис. 500 осіб. За оперативними даними, на півострові взяли участь у голосуванні 1 млн. 46 тис. 926 виборців. Не обійшлося тут і без курйозів. У Сімферополі на виборчій дільниці №5 округу №1 було розлито ртуть. Після її виявлення всі члени комісії надягли маски, а місце події відгородили. Незважаючи на інцидент, було ухвалено рішення не закривати виборчу дільницю, а завершити процес голосування відповідно до законодавства. Співробітники МНС обробили місце виявлення ртуті. А в Алушті на виборчій дільниці №12 помер від серцевого нападу спостерігач від Партії регіонів. Також у кабінках для голосування у чотирьох районах Криму, це —Ленінський район, Сімферополь, Армянськ, Бахчисарай, були виявлені авторучки зі зникаючим чорнилом.
***
Львів. Активність громадян на виборчих дільницях області минулої неділі була навіть більшою, ніж у першому турі виборів. 75,32 відсотка мешканців області кинули свої бюлетені у виборчі урни.
Координатор спостереження за виборами з громадської мережі «Опора» Василина Думан наголосила: процедури виборів на Львівщині дотримано майже ідеально, хоча виборці інколи поводилися  неоднозначно (з’їдали бюлетені або вкидали їх у скриньку демонстративно без позначок). Та й без інцидентів не обійшлося — у селі Новосільці Жидачівського району після закінчення голосування загорілося приміщення ДВК №186 ТВО 128. На щастя, на результати голосування це не вплинуло — бюлетені та документи не постраждали.
Загалом, за результатами опрацювання 91,48 відсотка бюлетенів на Львівщині, лідирує Юлія Тимошенко. Її результат — 85,67 відсотка голосів. За Віктора Януковича проголосувало 8,98 відсотка мешканців. Позначку «проти всіх» поставили 4,33 відсотка голосуючих.
***
Херсон. Електорат Херсонщини в другому турі президентських виборів виявив найнижчу активність — 60,3 відсотка, поступившись лише Закарпатській області. Особливо пасивним було населення міст. Найактивнішими, як і в першому турі, були виборці Верхньорогачицького району. Останнє місце посіли Скадовський та Білозерський райони: тут проголосувало трохи більше половини внесених у списки.
На одній із дільниць, за ініціативою голови ДВК, спекли коровай і частували ним усіх виборців.
За попередніми підрахунками, Віктор Янукович набрав на Херсонщині майже 60 відсотків голосів (59,8 відсотка), Юлія Тимошенко значно відстала від суперника — 33,8 відсотка.
***
Чернігів. В області у другому турі виборів Президента взяв участь 585991 виборець. Більш як 63 відсотки їх віддали свої голоси за Юлію Тимошенко, 33 відсотки — за Віктора Януковича. Характерно, що по виборчому округу №208 проголосувало 152714 осіб, що на 4 відсотки більше, ніж у першому турі виборів. Така тенденція проявилася на багатьох виборчих дільницях. У ході голосування спостерігачі, представники партій зафіксували низку порушень виборчого законодавства. Зокрема, в Чернігові було організоване підвезення виборців до дільниць приватними підприємцями з відповідною агітацією, на багатьох балконах багатоповерхівок провокаційно з’явилися прапори однієї з партій. Найбільшого ж розголосу в регіоні набуло поширення фальшивого номера обласної газети «Гарт» з компроматом на БЮТ.
*** 
Черкаси. Участь у голосуванні взяло близько 66 відсотків виборців регіону. Як і в першому турі, симпатії мешканців були на боці Юлії Тимошенко. За неї проголосувало, за попередніми даними, близько 65 відсотків виборців.
Як відзначили міжнародні спостерігачі, яких на семи виборчих округах працювало 19 осіб, народне волевиявлення в цілому відбулося без серйозних порушень. Утім, не обійшлося без курйозів. У Катеринопільському районі заїжджі шахраї роздавали пенсіонерам по 200 фальшивих євро — «надбавку до пенсії» від одного із кандидатів. За фактом шахраювання порушено кримінальну справу і ведеться слідство.
***
Миколаїв. Область порівняно з першим туром проголосувала трохи активніше, незважаючи на ожеледь. По допомогу до миколаївської міліції звернувся народний депутат України Микола Круглов. Глава обласної організації Партії регіонів повідомив: напередодні дня виборів і безпосередньо в день голосування у квартирах громадян, що проживають у Заводському, Ленінському й Центральному районах міста Миколаєва, почали лунати телефонні дзвінки: голос, записаний на автовідповідачі, пропонував людям у виборчому бюлетені напроти прізвища Тимошенко ставити мінус, а навпроти Януковича — плюс. Адресу перебування автовідповідача міліція встановила без особливих труднощів, вивчаються обставини й подробиці справи, проводиться подальша перевірка. Вибори ознаменувала ще одна «НП». У переддень голосування до міліції з досить несподіваного приводу звернувся секретар однієї з виборчих дільниць. Молода особа зізналася, що в стані алкогольного сп’яніння через власн у необережність загубила дамську сумочку з печаткою виборчої дільниці... А у Вознесенську підприємець у день виборів вирішив прикувати себе ланцюгом до стовпа. Він хотів, щоб громадськість звернула увагу на його проблему у взаєминах із владою.
***
Кіровоград. Спостерігачі від кандидата в Президенти Віктора Януковича зафіксували порушення на виборчій дільниці № 175 ТВО № 104 (с. Зелене), у сейфі якого були виявлені 20 бюлетенів з печатками іншої дільниці. А на дільниці № 96 ТВО № 102 (с. Шляхове) бюлетені для голосування привезли не напередодні, а вранці, перед початком голосування. Мав місце дзвінок невідомого, який відрекомендувався членом окружної виборчої комісії і дав вказівку членам дільничної виборчої комісії усупереч законодавчим нормам не включати людей у додаткові виборчі списки.
На думку багатьох спостерігачів і рядових громадян, хоча кількість виборців у списках після першого туру збільшилася, проте ця робота була проведена недостатньо ретельно. Тож членам ДВК доводилося вносити зміни до списків виборців у день голосування, що створювало певні підозри у зловживаннях. Загалом, на думку деяких спостерігачів, другий тур виборів пройшов спокійніше, ніж перший.
*** 
Одеса. Громадський порядок на 1474 виборчих дільницях в Одеській області охороняли 5400 працівників міліції. Недоліки в організації виборчого процесу: внесення в списки в день голосування, аномально високий рівень голосування вдома. Крім того, у списки не внесли виборців, яким у проміжок між першим і другим туром виповнилося 18 років. У селі Іванівка, де розташовується 141 виборчий округ, члени виборчкому пили воду й кип’ятили чай у різних чайниках через побоювання бути отруєними конкурентами.
— Порушень виборчого процесу, які могли б призвести до перекручень у результатах голосування, не було, — повідомив народний депутат Сергій Гриневецький «Голосу України». — 7 лютого в Україні був гігієнічний день. Відбувся захід, що дасть можливість визначити на п’ять років бодай якусь перспективу.
*** 
Луганськ. У другій половині дня 7 лютого Луганська обласна організація Партії регіонів поширила заяву, в якій стверджувала, що шахтарі двох державних підприємств — «Свердловантрацит» і «Ровенькиантрацит» за розпорядженням керівників ДП утримуються під землею після четвертої зміни. На поверхню гірники мали піднятися ще о 10.00, проте, як стверджують регіонали, їх умисно не випускають із шахти, щоб мінімізувати явку виборців на ділянки. У другому турі президентських виборів Луганщина також відзначилася кількістю анонімних заяв у правоохоронні органи про замінування виборчих дільниць. Після таких дзвінків близько 10 години ранку було зупинено голосування на чотирьох дільницях Лутугинського району. Процес було відновлено тільки після ретельної перевірки. Аналогічна ситуація спостерігалася й у Лисичанську.
*** 
Полтава. Загалом проголосувало майже 64 відсотки виборців — понад 800 тисяч осіб. За попередніми даними, за Юлію Тимошенко проголосувало 53,97 відсотка виборців, за Віктора Януковича — 39,2, проти всіх — 5,78.
На думку спостерігачів, найхарактернішими недоліками, як і в першому турі, залишалися все ще недосконалі списки виборців, так званий чорний піар, який кандидати застосовували напередодні, та чимала кількість виборців, які голосували вдома. Так, представник міжнародної організації «За справедливі вибори» Олег Ерліх звернув увагу на те, що на Полтавщині кількість людей, які голосували вдома, перевищує загальноукраїнські показники. Зокрема, у Миргородському та Чорнухинському районах ледь не кожен десятий житель виявився «нетранспортабельним».
Не обійшлося, звісно, й без казусів. Так, на виборчу дільницю №15 ТВО №146 прийшов не зовсім тверезий чолов’яга, який досить дивно відреагував на зауваження присутніх, влаштувавши привселюдне... «поїдання» бюлетеня.
*** 
Чернівці. Кілька випадків недопуску представників ЗМІ на виборчі дільниці зафіксовано в день голосування в Чернівецькій області. Про це повідомили в інформаційному центрі «Вибори Президента-2010. Громадський контроль проти фальсифікацій». Зокрема, вранці в неділю в Чернівцях члени ДВК не захотіли допустити на виборчу дільницю №90 спостерігача-журналіста від газети «Толока», повідомив керівник моніторингової групи обласної організації «Комітет виборців» Віталій Труфін. Також спостерігача-журналіста не допускали на дільницю №26 у Чернівцях, яка розташована в ЗОШ №6. На дільницях №49 у Чернівцях та №143 у Сокирянах члени ДВК не допускали позаштатних кореспондентів газети «Свобода слова», які мали при собі всі необхідні документи.
8 лютого. Прихильники Партії регіонів біля ЦВК.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Донецька область, місто Шахтарcьк, члени ТВК готують скриньки для голосування вдома.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Вихованець Курязької виправної колонії для неповнолітніх у Харківській обл. голосує в день другого туру виборів Президента України на спеціалізованій виборчій дільниці на території колонії. 
Фото Ігоря ЧЕКАЧКОВА/УНІАН.
 Київ, Печерський район, голосування в день другого туру виборів Президента України.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Виборці виходять із кабінок для голосування, поряд з якими стоїть обігрівач, у день другого туру виборів Президента України на виборчій дільниці в с. Варовичі (Київська обл.).
Фото УНІАН.
У будинку сільського клубу, де була розташована виборча дільниця, близько 7-ї години ранку 7 лютого сталася пожежа. Можлива причина загоряння — несправність димоходу грубного опалення. Виборча дільниця перенесена в приміщення дитячого садка.
Фото Віктора ГУРНЯКА/УНІАН.
Житомирська область, Радомишльський район, село Борщів, голосування в день другого туру виборів Президента України.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Черга до виборчої дільниці в день другого туру виборів Президента України в Москві.
Фото Романа ЦИМБАЛЮКА/УНІАН.
Голосування в Харківському гарнізонному Будинку офіцерів на виборчій дільниці № 84 територіального виборчого округу № 173.
Фото В’ячеслава МАДІЄВСЬКОГО (Укрінформ).