Виборчий штаб кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко розміщувався у тому само готелі «Хаят», що й під час першого туру, проте цього разу атмосфера була дещо іншою. Тоді було зрозуміло, що прем’єр вийшла до другого туру, тож всі з легкістю коментували перспективи залучення голосів виборців, відданих за вибулих з перегонів кандидатів, а от нині вже за годину до завершення голосування стали відомі попередні результати екзит-полів, котрі свідчили про відрив Віктора Януковича на 3—6 відсотків. Отож не дивно, що навіть після оголошення результатів екзит-полів у штабі з офіційними коментарями не поспішали.
А коли керівник центрального виборчого штабу Тимошенко Олександр Турчинов таки з’явився перед журналістами, то очікувано обмежився виголошенням короткої заяви. Він, зокрема, закликав не робити передчасних висновків про переможця виборів, оскільки «результати більшості екзит-полів знаходяться у межах статистичної похибки». Головний висновок, за його словами, можна буде зробити лише на підставі протоколів, котрі надходитимуть до Центрвиборчкому та після паралельного підрахунку голосів, котрий проводить штаб Тимошенко. Далі О. Турчинов назвав нинішні вибори найбруднішими, а на підтвердження цього повідомив, що перевірка на дільницях, де було найбільше проблем, показала, що членами деяких дільничних комісій у Донецькій, Луганській та Одеській областях були не просто люди з судимостями, «але деякі з них перебували у розшуку».
Так само небагатослівною була й сама Ю. Тимошенко, котра також відмовилася відповідати на будь-які запитання журналістів. У своїй заяві вона наголосила, що різниця у три відсотки, яку показали екзит-поли, перебуває в межах соціологічної похибки, тому висновки робити зарано. При цьому вона нагадала, що «країна пам’ятає такі часи, коли не тільки проголошували президентів і видавали їм посвідчення, а  ще й вітали їх інші президенти. Проте потім доля складалася зовсім по-іншому». «Моє переконання в тому, що людей, які проголосували за європейську перспективу України, більше», — наголосила вона та закликала членів виборчих комісій боротися за кожен протокол, за кожен акт, за кожен голос, тому що цей голос може вирішувати долю країни.
Після цього журналісти змушені були спілкуватися із тими небагатьма представниками штабу та прихильниками Тимошенко, котрі не сховалися від преси на іншому поверсі готелю. Зокрема, народний депутат Юрій Кармазін, дотримуючись визначеної штабом лінії, радив не поспішати з висновком, а можливу «поразку демократії» пов’язував з порушеннями під час голосування, які стали можливі після внесення змін до закону про вибори та внаслідок зміни правил голосування поза межами виборчих дільниць. Народний депутат Борис Тарасюк звернув увагу на те, що протягом останніх років демократичні сили стабільно мали підтримку більшості виборців, тож зміна цієї стійкої тенденції може свідчити про фальсифікації під час голосування. А Дмитро Павличко однією з причин можливої поразки демократичних сил назвав «зраду одного з лідерів Майдану», котрий закликав голосувати проти обох кандидатів. Екс-голова ЦВК Ярослав Давидович, оцінюючи перспективи визнання результатів волевиявлення, зауважив, що «коли Центрвиборчком не зможе дати чіткої відповіді, то остаточну відповідь мають дати суди, якщо вони справедливі».
Не оминув штабу Тимошенко й новопризначений посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов. Він, зокрема, повідомив, що «російське керівництво працюватиме з будь-яким Президентом, якого обере український народ», проте додав, що поки що нікого не вітав з перемогою. А вже йдучи, зауважив, що хотів зустрітися з самою Тимошенко чи з кимось із її соратників, проте поспілкуватися вдалося лише з журналістами.
Близько опівночі відбувся черговий брифінг О. Турчинова, котрий поділився результатами паралельного підрахунку голосів. «У нас оброблено 85,7 відсотка протоколів з дільничних комісій. У 17 адміністративних територіальних одиницях впевнену перемогу здобула Юлія Тимошенко», — оптимістично повідомив він та додав, що за цими підрахунками обидва кандидати набирають по 46 відсотків голосів. «Інтрига зберігається», — намагався випромінювати оптимізм О. Турчинов, проте навряд чи цей оптимізм передався комусь із тих, хто його слухав у цю пізню годину.