Штаб Віктора Януковича почав працювати з восьмої години ранку. Попри те, що вже на обідню пору була інформація та звернення стосовно порушень, у штабі, як зазвичай, панувала впевненість у перемозі свого лідера. «Найгірше те, що вже бачимо системний характер порушень, спрямований на перешкоджання громадянам взяти участь у голосуванні і реалізувати своє конституційне право, — зазначив на брифінгу Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович. — Тобто ранкові сподівання, що цей день голосування буде більш коректним і спокійним, ніж у першому турі, на жаль, не виправдалися».
Але після того, як завершилося голосування і стали відомі результати екзит-полів, народний депутат, заступник голови Партії регіонів Ганна Герман заявила: «Сьогодні — добрий день для всіх українців. Вибори відбулися. І маємо надію, що представники ОБСЄ визнають їх чистими і прозорими, незважаючи на те, що Юлія Тимошенко намагалася їх забруднити всілякими провокаціями. Але я думаю, що вона трохи охолоне і погодиться з вибором людей. Адже перше правило демократа — визнати свою поразку».
Відповідаючи на запитання, чи зможе команда БЮТ відсудити перемогу у лідера опозиції шляхом судового розгляду, народний депутат Борис Колесніков сказав: «Перевага Віктора Януковича становить приблизно півтора мільйона голосів. Її неможливо відсудити ніякими судами. Тому я вважаю, що у встановлені строки (10 днів) все буде закінчено».
У свою чергу, Віктор Янукович привітав український народ з перемогою на виборах. Про це він заявив у зверненні до співвітчизників.
Лідер Партії регіонів переконаний, що 7 лютого Україна починає шлях нової та благополучної країни, яку поважатимуть у всьому світі. Він подякував усім, хто проголосував за нього у другому турі виборів. «Ваша віра в мене та команду моїх однодумців, віра в те, що ми поведемо країну шляхом змін, — це велика честь, яка дає мені додаткові сили. Я виправдаю вашу довіру», — сказав Віктор Янукович.
«Вважаю, що найбільшим завданням для будь-якого Президента є об’єднання країни — Сходу і Заходу, Півночі і Півдня, згуртування наших громадян в єдиний народ. Досягнення цієї мети є моїм головним завданням», — заявив лідер перегонів.
Він також пообіцяв, що наступного дня після своєї перемоги розпочне реалізацію передвиборної програми «Україна для людей». А в ефірі ток-шоу «Велика політика. Ніч виборів» Віктор Янукович заявив, що Юлії Тимошенко треба готуватися до відставки з поста прем’єра, та сказав, що має намір працювати над створенням в парламенті нової коаліції. «Лідер БЮТ вибори програла і дуже важливо, щоб програла гідно та пройшла цей шлях до кінця. Так само, як я свого часу визнав поразку, коли вона стала прем’єром», — зазначив він.
Віктор Янукович відмовився назвати кандидатуру можливого прем’єра, запропонувавши не забігати вперед: «Це покаже процес формування коаліції, точка зору наших партнерів. Ми будемо радитися і підійдемо до цього питання згідно з законом».
«Я впевнений, що наші виборці показали в першому турі високий запит на нові обличчя. І Сергій Тігіпко, і Арсеній Яценюк мають великий шанс бути серед тієї команди, яка будуватиме зі мною нашу країну», — заявив лідер Партії регіонів.
На запитання, коли буде названа кандидатура майбутнього прем’єра, Віктор Янукович сказав: «Я думаю, що як тільки в цьому виникне потреба, я буду говорити про це публічно, не чекаючи інавгурації».