Футбол. Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд. Матчі у відповідь. 7 серпня.
«Мольде» (Норвегія) — «Зоря» (Україна, Луганськ). 1:2. Голи: Каменюка, 2, Гульбрандсен, 43, Форрен, 89 (у власні ворота). Нереалізовані пенальті: 87 хвилина — Форрен (воротар); 90+2 хвилина — Ельюнуссі (воротар). Перший матч — 1:1.
«Мольде»: Нюланд, Ліннес, Форрен, Тойвіо, Фло, Діуф (Ельюнуссі, 63), Сінгх, Даніель Гестад, Гульбрандсен (Гейланн, 72), Чіма, Мострьом. Тренер — Тор-Оле Скуллеруд.
«Зоря»: Шевченко, Каменюка, Віталій Вернидуб, Білий, Ігнатьєвич, Грицай, Малишев (Малиновський, 46), Караваєв, Любенович (Ліпартія, 90+1), Хомченовський, Будківський (Худзик, 60). Тренер — Юрій Вернидуб.
Рефері — Стівен Маклін (Шотландія).
Мольде. Стадіон «Акер». 4 480 глядачів. 20 градусів.
Приймаючи норвежців у Києві, луганчани вели перед 1:0, коли матч уже добігав кінця. І тоді, як кажуть, на голому місці гості намалювали взяття воріт — 1:1. Ну хоч плач. Попереду ще була зустріч на полі суперника, але очікувалося, що вдома він мав зіграти ще краще. Хоча його влаштовувала навіть нульова нічия.
Одразу варто зазначити, що в Норвегії події розгорталися ще драматичніше, ніж у столиці України. Кульмінація події припала на завершальний відрізок матчу. Героєм зустрічі став наш воротар, гравець молодіжної збірної України Микита Шевченко (на знімку), котрий відбив два пенальті! А протягом зустрічі ліквідував ще купу загроз воротам «Зорі».
З такою самою упевненістю можна стверджувати, що антигероєм став норвежець Вегард Форрен. Він мало того, що не забив 11-метровий, а й одразу після цього поцілив... у власні ворота.
Можна вважати, що вдача цього разу повернулася обличчям до української команди. Адже Микита Каменюка на другій хвилині відкрив рахунок. Безперечно, ця подія суттєво вплинула на хід поєдинку. Вона поселила надію в серця футболістів «Зорі». Але суперника ця невдача розізлила не на жарт. І йому перед перервою вдалося зрівняти рахунок.
І надалі «Мольде» діяв агресивно й наполегливо. Наші відбивались, і здавалося, що попереду буде додатковий час або навіть післяматчеві пенальті. І треба віддати належне мудрості, бійцівським якостям і згуртованості луганчан. Вони вистояли і заслужено вирвали перемогу.
Фото Іллі ХОХЛОВА (football.ua).