Співробітники відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю і бійці спецпідрозділу «А» управління СБУ в Івано-Франківській області затримали двох міліціонерів при одержанні хабара.
Як повідомила керівник прес-групи управління СБУ в області Марія Римар, двоє оперативників слідчого відділу Сихівського РВ ЛМУ ГУМВС у Львівській області, «діючи за попередньою змовою», вимагали 1000 доларів хабара у прикарпатця, який на той час підозрювався у скоєнні нетяжкого злочину, передбаченого ч.2 ст. 358 КК України. Знаючи, що за нього передбачено максимальний запобіжний захід у ви-
гляді підписки про невиїзд, слідчі МВС погрожували підозрюваному триманням під вартою та конфіскацією належного йому майна, що не передбачено законом.
Вимагачів затримано, матеріали передано в облпрокуратуру. Проти хабарників порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368 — їм загрожує від 5 до 10 років неволі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскація майна. Щодо одного з міліціонерів як запобіжний захід обрано тримання під вартою.