У столицю з’їжджаються особи, які мають досвід служби у силових або охоронних структурах. Таку інформацію оприлюднив очільник МВС Юрій Луценко в інтерв’ю в газеті «Дзеркало тижня».
 За його словами, цих людей «ангажує» Партія регіонів, сплачуючи їм до п’ятдесяти доларів за день. За даними екс-міністра, триста таких працівників охоронних структур начебто поселили у одному із дитячих таборів поблизу Києва. А загалом таких «бранців», за даними МВС, уже сьогодні нараховується близько двох тисяч. Натомість, інформує Юрій Луценко, БЮТ не має наміру залучати до своїх акцій жодних бійців чи силовиків. Порядок всередині біло-червоного наметового містечка, як очікують, підтримуватиме своя охоронна фірма «Щит».
Як повідомив керівник МВС, подібна охорона формується у будь-якому містечку протестувальників, і це нормально. Юрія Луценка насторожує лише той факт, що працівників охоронних структур, яких наймає Партія регіонів, уже значно більше, ніж потрібно для забезпечення порядку. За таких обставин він прогнозує, що регіонали мають на меті якісь інші дії: або планують розбити декілька протестувальних таборів, або паралізувати діяльність окремих адміністративних структур.
Народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов у коментарі «Голосу України» подібні заяви назвав «черговим блефом і намаганням бажане видати за дійсне». «Нашій політичній силі потрібна чиста, красива перемога, така, як у першому турі, — сказав він. — Для цього нам жодних силовиків не треба. Це вони (БЮТ. — Авт.) привозили дві тисячі громадян сумнівної професії із Грузії, але нічого не вийшло». Таким чином, представник Партії регіонів категорично заперечив причетність своєї політичної сили до залучення працівників охоронних структур.