Луганський патронний завод, точніше склад пороху підприємства, перебуває в плачевному стані й практично не охороняється. У випадку несподіваних обставин наслідки вибуху можуть бути непередбачувані.
На жаль, проблема стосується не тільки складу ДП «Луганський патрон», а й Рубежанського казенного хімічного заводу «Зоря», хімічного казенного об’єднання ім. Петровського. Про проблему відсутності коштів на утримання вибухонебезпечних матеріалів державного мобілізаційного резерву луганчани вже не раз нагадували уряду та МНС України. Однак коштів з державного бюджету на охорону, проведення заходів протипожежної й техногенної безпеки, утримання складів у технічно безпечному стані так і не було виділено.
Як прокоментував ситуацію заступник міністра МНС України Михайло Болотських, який відвідав Луганськ із робочим візитом, у країні налічується 19 тисяч подібних «потенційно небезпечних об’єктів». А проблему патронного заводу буде розглянуто на найближчому засіданні державної комісії з техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Вл. інф.