Після п’ятиденного перебування в Києві делегація ФК «Динамо» (Київ) вирушила до міста Фаро, розташованого на півдні Португалії. Там 23 динамівці працюватимуть до 15 лютого на другому навчально-тренувальному зборі.
Це воротарі — Шовковський, Богуш, Бойко; оборонці — Алмейда, Бетао, Хачериді, Єременко, Несмачний, ель Каддурі, Маграо, Петров; півоборонці — Михалик, Вукоєвич, Гусєв, Нінкович, Гармаш, Юcсуф, Калитвинцев; нападники — Шевченко, Мілевський, Ярмоленко, Кравець, Зозуля.
Відзначимо, що порівняно з першим збором до Португалії не полетіли п’ятеро футболістів. Як раніше повідомлялося, Олександр Алієв підписав контракт із московським «Локомотивом», Темур Парцванія і Дмитро Коркишко продовжать підготовку до сезону в другій команді клубу, а Денис Дедечко рушив на оглядини до пермського «Амкара». Також не полетів до Португалії Олег Шалаєв, з яким вирішено не підписувати контракт.
Аїла Юссуф повернувся з Анголи, де в складі збірної Нігерії завоював бронзову медаль на турнірі Кубка африканських націй. На жаль, у Києві залишився Тіберіу Гіоане, котрий лікується.

В Португалії для чемпіона України заплановано три контрольних матчі. 6 лютого динамівці поміряються силами з представником першої ліги чемпіонату Ірландії «Мервуе Юнайтед», 10 лютого зустрінуться з командою вищої ліги чемпіонату Португалії «Ольяненсе», а напередодні повернення додому проекзаменують лідера польської Екстракласи — «Віслу» з Кракова.