Громадськість Львова та організації із захисту тварин б’ють на сполох — в Музеї народної архітектури та побуту брати наші менші утримуються в жахливому стані. Їхній вигляд лякає відвідувачів — худі до неможливості, з нещасними очима підбігають вони до людей, які, звичайно, їх підгодовують, однак не харчують системно та за правилами. Приміщення, в якому мають перебувати тварини вночі, стоїть без вікон, не постелено ні сіна, ні соломи.
«Особливо страшно було дивитися на них у 20-градусні морози, — говорить мешканка Львова, що живе поблизу гаю, Ярослава Сизоненко, — у вихідні дні навіть не видно працівників, які би їх мали годувати. Якщо у гаю немає коштів на утримання, то нехай ліквідують цей звіринець і не знущаються над тваринами. А якщо їм держава виділяє на це гроші, то нехай використовують їх належним чином».
А нещодавно бездомні пси покусали поні, який тепер від загноєних ран перебуває між життям та смертю. Тваринку залишили на страшному морозі на ніч надворі. На щастя, охорона встигла розігнати собак, і вони не загризли улюбленця львівської малечі до смерті. Проте з рваними ранами на животі, після укусів, тиждень тварина лежала без ветеринарної допомоги, аж поки громадськість не вдарила на сполох.