Працівники Управління СБУ в Луганській області «вирахували» блогера, який викладав в Інтернеті інформацію про вибухові речовини з докладним описом технології їх виробництва.
Вартові порядку звернули увагу на те, що за короткий період цей блог став досить популярним: за день його відвідувало кілька сотень чоловік. Як же здивувалися «службісти», коли з’ясували, що «вибухових справ майстер» — це 12-річний підліток. Його батьки поняття не мали, чим займається син, годинами просиджуючи біля комп’ютера. Вважали, що дитина вчить уроки...
Вивчення або розміщення в Мережі такого роду інформації формально не є протизаконним. Кримінальну відповідальність тягне за собою тільки її практичне застосування. Торік у Луганській області сталося два вибухи з застосуванням саморобних вибухових пристроїв. На думку експертів, технологію виготовлення вибухівок було взято з Інтернету.
А от телефонними повідомленнями про замінування шкіл уже нікого не здивуєш. На щастя, жоден з таких сигналів не підтвердився. Але коли торік наприкінці грудня в Луганську лже-бомбу «підклали» під багатоповерхівку, паніки уникнути не вдалося. Мешканців терміново евакуювали, будинок обстежили. «Терористом» виявилася десятилітня дівчинка, як нудилася вдома.