Загрозлива ситуація із забезпечення котелень газом склалася у Тернополі. Середньодобова температура січня була нижчою на 65 відсотків, тому довелося більше витрачати його на обігрів. Заборгованість за газ комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго»  становить 34 мільйони гривень У свою чергу, населення завинило 23,5 мільйона гривень. До того ж заборгованість з початку опалювального сезону зросла майже вдвічі.
Погіршились розрахунки у січні. Підприємство обіцяє не підвищувати тарифи за опалення і гарячу воду, якщо населення вчасно розраховуватиметься за спожиті послуги. А ось підвищення тарифів з водопостачання та водовідведення, схоже, уникнути не вдасться. «Тернопільводоканал» обіцяє зробити це для населення та юридичних осіб (крім бюджетних організацій) вже з 15 лютого. Їм доведеться платити за ці послуги на 25 відсотків більше. Утім, і за старими тарифами борг перевищує 3 мільйони гривень.
Заборгованість споживачів усіх категорій за спожиту електроенергію також сягає вже майже 12 мільйонів гривень. Днями енергетики на деякий час відключили від електромережі 26 установ, в тому числі приміщення обласної ради і облдержадміністрації. Зростають і борги населення. Близько 2 мільйонів гривень донараховано тим, кого торік зловили на крадіжках електроенергії. Всього контролери упіймали на гарячому 644 побутові та 244 юридичні споживачі. Найчастіше цим «промислом» займаються у Борщівському, Бережанському, Заліщицькому, Тернопільському районах та в обласному центрі. Причому кількість порушників у юридичному секторі зменшується, в побутовому — зростає.