Донецький окружний адміністративний суд задовільнив у повному обсязі вимоги Донецької обласної ради, які містилися у позові до Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів про визнання їхніх дій та бездіяльності протиправними.
Як повідомлялося раніше, обласна рада вимагала від Кабінету Міністрів України виконання підписаної у вересні 2007 угоди з Донецькою обласною радою щодо регіонального розвитку області. Цим документом було заплановане здійснення спільних заходів, спрямованих, зокрема, на розвиток і реструктуризацію вугільної галузі, надійне та ефективне функціонування систем життєзабезпечення в населених пунктах, створення ефективної системи в галузі навколишнього природного середовища, розбудову та модернізацію інфраструктури. Сторони взяли на себе зобов’язання щороку передбачати бюджетне фінансування для виконання намічених програм. Угода була укладена, коли уряд очолював Віктор Янукович, але виконувати її випало уряду Юлії Тимошенко
Свого представника надіслав Мінфін, а ось від уряду на судове засідання ніхто не з’явився. Суд розглянув справу за відсутності одного з відповідачів. «Ми наполягаємо на розгляді цього питання, — заявив на початку засідання заступник голови обласної ради Володимир Ішков. — І без того уряд уже два роки відтягає, як може, виконання договору про регіональний розвиток із Донецькою областю. Наші аргументи Кабінет Міністрів спростувати не може і тому нескінченно відкладає розгляд справи». Вивчивши всі обставини, суд прийняв рішення задовільнити вимоги позивача в повному обсязі.