Більше половини учнів школи-інтернату села Будне Шаргородського району на Вінниччині опинилися на лікарняному ліжку. Усім 52 пацієнтам лікарі районної лікарні встановили діагноз — грип та гостра респіраторна інфекція.
Щоб прийняти всіх пацієнтів, хворих на грип, у лікарні переобладнали два відділення.
— Хворі зі школи-інтернату потрапили до нас не одночасно, їх доставляли протягом кількох днів, — каже головний лікар Шаргородської районної лікарні Леонід Маркевич. — В один із них прийняли одразу п’ятнадцять пацієнтів.
За словами головного лікаря, протягом однієї години під інфекційне відділення переобладнали неврологічне й дитяче відділення. Пацієнтів, які в них перебувають, перевели в інші відділення.
Допомогу в обстеженні хворих надали лікарі обласної дитячої інфекційної лікарні разом із головним лікарем Віталієм Вільчинським, а також фахівці обласної санепідемстанції. Тяжких хворих лікарі не виявили. У декількох температура була 39 градусів. У решти — нижча.
— Усі витрати на лікування здійснюємо за державні кошти, — уточнив Леонід Маркевич. — Крім того, організували додаткове харчування. Бригада лікарів виїхала в інтернат і обстежила кожного учня.
Причиною «спалаху» інфекційного захворювання головлікар називає скупченість дітей. Разом вони й під час навчання, і під час відпочинку в спальних кімнатах, які розраховані на 6—8 осіб. До того ж жоден із маленьких пацієнтів не пройшов вакцинацію проти грипу.