Днями одне з найпотужніших переробних підприємств Полтавщини — ТОВ «Миргородський сироробний комбінат» — почало працювати лише як молокоприймальний пункт. 

Сировину тут відвантажують на інші заводи компанії «Мілкіленд-Україна». Водночас своє виробництво твердих і плавлених сирів зупинено, технологічне обладнання законсервовано. Про це на нараді у міськвиконкомі з приводу подальшого працевлаштування сироварів повідомив директор підприємства Олександр Демиденко. За його словами, функціонування комбінату стало збитковим через втрату російських ринків. Адже від 70 до 90 відсотків своєї продукції він поставляв саме до цієї країни.
Після початку інспірованих нею так званих сирних війн ситуація зі збутом різко погіршилася. Нині на складах накопичилося стільки продукції, що навіть у разі зупинки виробництва її вистачить для постачання у торговельні мережі до кінця року. Керівництво комбінату декларує прагнення зберегти трудовий колектив. Наголошуючи на тому, що сьогодні замість 25 реально необхідних тут працює 80 осіб. Якщо закупівельні «тромби» все ж вдасться ліквідувати, то відновити виробництво, за оцінками місцевих фахівців, можна за 8—9 місяців.
До того ж вітчизняні виробники підкреслюють, що, попри інсинуації, згадана відмова росіян від українських сирів насправді ніяк не пов’язана з їх якістю. Адже, скажімо, 4 липня Росспоживнагляд призупинив ввезення на територію Росії продукції семи підприємств компанії «Мілкіленд-Україна», хоча чотири з них протягом останніх п’яти років узагалі не поставляли своєї продукції до цієї країни... Не кажучи вже про те, що зареєстрована в Нідерландах «материнська» структура компанії має свої виробничі підрозділи й у Російській Федерації.