Кабінет Міністрів на вчорашньому засіданні розглянув пакет документів, пов’язаних з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Зокрема, затверджено план заходів із розвитку міжнародного аеропорту «Бориспіль», повідомило управління зі зв’язків із ЗМІ секретаріату Кабміну. За словами віце-прем’єр-міністра Івана Васюника, відповідального за підготовку до Євро-2012, таке рішення уряду дасть змогу вирішити наявні земельні питання, пов’язані з розвитком аеропорту. Планується, що влітку 2010 року буде введено в експлуатацію термінал F аеропорту «Бориспіль», а восени 2011 року прийме перших пасажирів новий термінал D.
Окрім того, аеропорту «Бориспіль» буде виділено додатково 3,8 га землі. Як повідомив в. о. міністра транспорту й зв’язку Василь Шевченко, йдеться про земельну ділянку, яка використовується авіакомпанією «ЄЕС-Авіа». Постанова уряду передбачає розірвання договірних відносин з авіакомпанією з метою побудови на цій земельній ділянці термінала D. Також постанова передбачає переоформлення земельних актів і відпрацювання порядку викупу землі. Остаточне рішення щодо порядку викупу буде затверджено Кабміном пізніше, зауважив урядовець.
Під час розгляду аграрних питань урядовці наголошували, що зростання цін на продукти — це політична спекуляція. Кабмін затвердив мінімальні ціни на цукровий буряк на рівні 350 грн./т і на цукор — 5,1 тис. грн./т, встановлено квоту поставки цукру на внутрішній ринок на 2010—2011 маркетинговий рік в обсязі 1,82 млн. тонн. Уряд пообіцяв покарати всіх, хто причетний до нинішнього необґрунтованого зростання цін на продукти. Зокрема, за словами міністра економіки Богдана Данилишина, пропонується прийняти постанову Кабміну, яка зобов’яже виробників продовольчої продукції декларувати первинні ціни на продукцію. А задля зупинки зростання цін на цукор уряд нині веде переговори про ввезення в Україну відповідного обсягу солодкої продукції.
Кабмін також розглянув низку актуальних питань, спрямованих на вирішення проблем із кредитними спілками, питання розвитку науки, діяльності наукових парків, оплати працівників культури.