У «Шахтаря» насичений графік
Футбол. З понеділка колектив донецького «Шахтаря» переключився на графік завершального збору, котрий плавно переросте в заходи з підготовки до першого офіційного матчу 2010 року з лондонським «Фулгемом» у рамках Ліги Європи. Без малого протягом трьох тижнів «гірників» не буде вдома. Попереду напружені тренування, участь у «Копа дел Сол» і, власне, зустріч з англійцями.
Отже, «Шахтар» переміщуватиметься Західною Європою, і з планом цього переміщення можете ознайомитись. 1 лютого, о 9.30 за місцевим часом, через більш як п’ять годин польоту підопічні Мірчі Луческу висадились у Малазі. Від аеропорту, до місця, де володарі Кубка УЄФА вирішили розквартируватися в Іспанії, година їзди автобусом.
Варто відзначити, що «Шахтар» розташувався не в самій Марбельї, де сьогодні стартує «Копа дел Сол» (розклад ігор ми вже публікували), а в сусідньому містечку Естепома. Хоча поділ на населені пункти в цьому місці досить умовний. Сонячний Берег представляє собою безперервну курортну набережну. Щось подібне до зони Великої Ялти.
Команда мешкає в комфортабельному «Кемпінськи хотел Бахія». Готель розташований на середземноморському узбережжі. Тут донеччани перебуватимуть до 13 лютого, доки програму тренувань та ігор в Іспанії не вичерпають повністю.
Потім вони повернуться до Малаги, а звідти перелетять до Лондона. Виліт на Британські острови заплановано на 17.00 (за київським часом) 13 лютого. Через три години український десант висадиться в аеропорту «Лутон».
Спочатку наш колектив отабориться в «Сопуел хаус хотел, кантрі клаб енд спа». Тут він мешкатиме протягом чотирьох днів і готуватиметься до зустрічі з «Фулгемом». А безпосередньо перед грою, 17 лютого, «Шахтар» змінить місце дислокації та перебереться до «Віндгем Гранд Лондон Челсі Гарбор». У цьому готелі «гірники» проживатимуть до завершення свого англійського візиту. Відліт до України планується на 19 лютого.
А Марсело вже переїхав на острови

Англійський «Віган» орендував до кінця сезону нападника донецького «Шахтаря» і збірної Болівії Марсело Морено. 22-річний футболіст уже прибув до Англії, де пройшов медичне обстеження і погодив персональні умови. До речі, минулого сезону Марсело виступав на правах оренди за бременський «Вердер», у складі якого він дійшов до фіналу Кубка УЄФА. У 17 матчах за свою національну збірну нападник відзначився сім разів. «Ми знали, що нам потрібно підвищити конкуренцію в лінії атаки, і тепер у нас для цього є Віктор Мосес і Марсело Морено. 18 місяців тому «Шахтар» заплатив 9 мільйонів євро за Марсело, так що вже тоді його високо цінували. У нього є всі якості, щоб стати гравцем високого класу. Він молодий і має відмінні фізичні дані. Гарно діє в повітрі, володіє обома ногами і здатний принести щось нове в нашу команду», — сказав тренер «Вігана» Роберто Мартінес.